Cristiano Ronaldo Al Nassr Instagram volgers
Foto: Instagram Al-Nassr
Media

Instagram account van Al-Nassr explodeert na komst van Cristiano Ronaldo

Hij heeft nog geen officiële wedstrijd gespeeld voor Al-Nassr en toch was Cristiano Ronaldo al zeer waardevol voor zijn nieuwe club. Hij zorgde namelijk voor een verbluffende groei van de social media aandacht voor de topclub die uitkomt in de Saoedi-Arabische Pro League. Hoe hard ging het precies?

Komst Ronaldo geeft megaboost aan de social media van Al-Nassr

De komst van Ronaldo leidde tot een explosieve groei van het aantal volgers van het Al-Nassr Instagram account. Voor de komst van de Portugese megaster had de club nog 860.000 volgers op Insta. Binnen 24 was dat aantal opgelopen tot 3,5 miljoen volgers. Inmiddels staat de teller op 11.2 miljoen!

Ter vergelijking: best scorende Nederlandse club op Instagram, AFC Ajax heeft 7,9 miljoen volgers. Een Italiaanse topclub zoals Inter Milan heeft er 8,8 miljoen. Een foto waarop Ronaldo poseert met het shirt van zijn nieuwe club, kreeg inmiddels meer dan 34 miljoen likes op Instagram. Je ziet deze foto direct onder deze tekst.

Ronaldo heeft op één na meeste volgers op Instagram

Ronaldo zelf is al jaren een Instagram fenomeen. Heeft nu 531 miljoen volgers op het social media platform. Daarmee verslaat hij zijn rivaal Lionel Messi ruim op Instagram; de Argentijn heeft 417 miljoen volgers. Er is maar één account met nog meer volgers: het officiële account van Instagram zelf heeft 589 miljoen volgers. Ronaldo’s vrouw, Georgina Rodriguez heeft het ook niet misselijke aantal van 44.5 miljoen volgers op Instagram.

Al-Nassr ’s officiële Twitter account kreeg ook meer volgers, maar de groei was hier minder spectaculair: van 3,4 naar to 3,8 miljoen volgers.

Ronaldo’s nieuwe werkgever komt uit in de Pro League, het hoogste voetbalniveau in Saoedi-Arabië. De club werd voor het laatst kampioen in 2019. Met Cristiano Ronaldo wil men eindelijk weer eens kampioen worden. De club staat momenteel tweede, op twee punten achter koploper Al Shabab.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Georgina Rodríguez (@georginagio)

Wanneer komt Ronaldo in actie?

Ronaldo gaat in Saoedi-Arabië een waanzinnig bedrag verdienen. Het gaat in totaal om zo’n 200 miljoen euro. Je zou bijna vergeten waar het allemaal echt om draait: voetbal. Wanneer staat Ronaldo weer op het veld? Hij is nu officieel speelgerechtigd. In Saoedi-Arabië mag je maximaal 9 buitenlanders tegelijk onder contract hebben. Zijn nieuwe werkgever had dat aantal bereikt, dus moest er een speler plaats maken voor de Portugese superster.

De club ontbond het contract met Kameroense spits Vincent Aboubakar. Die gaat dus de geschiedenisboekjes in als de speler die moest wijken voor Ronaldo. We hopen dat hij ten minste een dikke afkoopsom heeft gekregen. Op zondag 22 januari is de eerstvolgende wedstrijd van Al-Nassr, thuis tegen Al Ettifaq. Dan maakt Ronaldo naar alle waarschijnlijkheid zijn debuut.