Film & Serie

Ajax documentaire ‘Parels van Amsterdam’ volgende maand te zien op Prime Video

ajax-documentaire-parels-van-amsterdam-prime

Het Nederlands elftal wist op overtuigende wijze te winnen van Polen, en is daarmee nog steeds in de strijd om de Nations League. Maar ook op het gebied van de Eredivisieclubs is er genoeg om naar uit te kijken. De meest succesvolle club van ons land komt namelijk met een eigen documentaire genaamd Ajax Parels van Amsterdam.

Kijkje achter de schermen bij Ajax

Ajax Amsterdam wordt al tientallen jaren geroemd door hun jeugdopleiding, en wordt alom gezien als een van de grooste voetbal kweekvijvers van Europa. We kunnen gerust stellen dat de Amsterdamse club de succesvolste voetbalclub van Nederland is.

En nu is het dan eindelijk tijd voor een eigen documentaire, en wij kunnen niet wachten. Het is overigens niet de eerste documentaire over een Nederlandse voetbalclub. Eerder gingen Feyenoord en FC Utrecht hen al voor, en kwam Amazon Prime ook al met eigen docu-series over onder andere Juventus en Manchester City.

ajax parels van amsterdam

Ajax: Parels van Amsterdam

In de nieuwe documentaire op Amazon Prime volgen we drie van de grootste talenten van de Amsterdamse club: Devyne Rensch, Ryan Gravenberch en Jurriën Timber terwijl ze vanuit de jeugd opstomen naar het eerste. Ook krijgen we een uniek inkijkje in hun persoonlijke leven buiten het veld.

De drie toptalenten zijn afgelopen seizoen door een cameraploeg gevolgd. Doormiddel van unieke behind-the-scene beelden is te zien wat ze allemaal hebben moeten laten om de top van het Nederlandse voetbal te bereiken. De documentaire is vanaf 7 oktober exclusief te zien op Amazon Prime Video.

Documentaires over voetbal

Ben je helemaal enthousiast geraakt over voetbaldocumentaires, en kan je niet wachten totdat Parels van Amsterdam uitkomt? Dan is het gelukkig nog meer te lezen en bekijken op het gebied van voetbal. Lees daarom vooral eens een van deze artikelen: