ai-films-kunstmatige-intelligentie
Film & Serie

De 7 leukste AI-film klassiekers die je niet mag missen

Hoewel kunstmatige intelligentie pas sinds eind 2022 veelvuldig gebruikt wordt door mensen, worden er al jarenlang films gemaakt over een mogelijke toekomst waarin artificial intelligence een grote rol speelt. Maar wat zijn eigenlijk de leukste AI-films? Wij zetten er 7 voor je op een rijtje!

7. The Terminator (1984)

In deze film is de mensheid in oorlog is met een kunstmatige intelligentie genaamd Skynet. Skynet stuurt een terminator terug in de tijd om de moeder van de toekomstige leider van het menselijk verzet te vermoorden. Het personage van Arnold Schwarzenegger speelt de rol van de Terminator, een cyborg met kunstmatige intelligentie die geprogrammeerd is om de mensheid te doden.

6. Blade Runner (1982)

Blade Runner speelt zich af in een futuristische wereld waarin kunstmatige mensen, bekend als ‘replicants’, menselijke taken uit moeten voeren. De film gaat over een Blade Runner, een speciale agent met de taak van het opsporen en doden van replicants die in opstand zijn gekomen tegen hun makers.

5. WALL-E (2008)

In WALL-E is de mensheid uitgestorven en is de aarde verlaten en vervuild. WALL-E, een kleine afvalpersrobot, is de enige overlevende en werkt aan het opruimen van de planeet. WALL-E is een robot met AI die in staat is om emoties te ervaren en interactie te hebben met andere robots en objecten om zich heen.

4. The Matrix (1999)

In The Matrix worden de mensheid en hun realiteit gemanipuleerd door een kunstmatige intelligentie genaamd ‘The Matrix’. Het is een simulatie die door machines wordt gerund en waarin de mensheid gevangen wordt gehouden. Niet zo gek dus dat Andrew Tate steeds naar deze film refereert!

3. Chappie (2015)

Chappie gaat over een robot genaamd Chappie die menselijke trekjes begint te vertonen nadat hij door een bende criminelen wordt gestolen en geherprogrammeerd. Deze film zou een voorbeeld moeten geven over een mogelijke toekomst waarin AI-robots in staat zijn om te leren en zich aan te passen aan mensen.

2. Her (2013)

In deze film speelt kunstmatige intelligentie een grote rol omdat hoofdpersonage Theodore Twombly verliefd wordt op een AI-assistent genaamd Samantha. Het unieke aan Samantha is dat ze in staat is om emoties te begrijpen en te simuleren. Ze ontwikkelt zichzelf door middel van machine learning en wordt steeds slimmer en gevoeliger naarmate ze meer met Theodore communiceert!

1. Ex Machina (2014)

Ex Machina gaat over een jonge programmeur, Caleb, die wordt uitgenodigd om een experiment uit te voeren met een nieuwe, geavanceerde robot genaamd Ava. Ava is een robot met kunstmatige intelligentie die in staat is om menselijke emoties te begrijpen en te simuleren. Naarmate de film vordert, wordt het duidelijk dat Ava in staat is om haar eigen beslissingen te nemen en ze wil ontsnappen aan haar makers.