Geld & Carrière

Top 5 snelgroeiende AI-aandelen om te kopen in 2023

ai-aandelen kopen 2023

Met de komst van ChatGPT eind 2022 lijkt iedereen opeens de meerwaarde van Artificial Intelligence te zien. Maar hoe kan jij je voordeel halen uit de huidige AI-hype door aandelen te kopen? Naast dat er extreem goede AI-tools zijn, kan je natuurlijk ook investeren in toonaangevende Tech bedrijven binnen de wereld van kunstmatige intelligentie. Om jou op weg te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van 5 AI-aandelen die het wel eens zeer goed zouden kunnen doen in 2023.

5. Adobe (ADBE)

Adobe is een softwarebedrijf dat bekend staat om zijn creatieve softwareoplossingen, waaronder Photoshop en Acrobat. Adobe heeft echter ook een belangrijke positie in de AI-markt. Met zijn Adobe Sensei AI-platform biedt het bedrijf AI-aangedreven oplossingen voor verschillende industrieën, waaronder marketing en e-commerce.

Adobe Sensei kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het personaliseren van content en het optimaliseren van de klantervaring. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren aanzienlijke investeringen gedaan in AI. Dit kan zomaar eens goed uitpakken voor de toekomst.

4. Oracle (ORCL)

Oracle is een Amerikaans softwarebedrijf dat zich voornamelijk richt op enterprise softwareoplossingen en cloud computing. Het bedrijf heeft verschillende AI-aangedreven producten, waaronder Oracle Autonomous Database. Deze database kan door middel van AI en machine learning processen binnen bedrijven optimaliseren en automatiseren.

Oracle heeft ook geïnvesteerd in chatbots en AI-gedreven klantenservice. Het bedrijf is een van de grootste spelers in de enterprise softwaremarkt en heeft daarnaast een sterke positie in de cloudmarkt.

3. C3 AI (AI)

C3 AI is een bedrijf dat zich volledig richt op AI-softwareoplossingen voor enterprise-klanten. Het biedt AI-oplossingen voor verschillende sectoren, waaronder energie, financiën en de gezondheidszorg. C3 AI is relatief nieuw op de beurs, maar heeft al veel aandacht getrokken van beleggers vanwege zijn AI-oplossingen. Dit kan zomaar een goede investering zijn voor de lange termijn.

2. Baidu (BIDU)

Baidu is een van de grootste technologiebedrijven in China en wordt ook wel de “Google van China” genoemd vanwege zijn zoekmachine. Het bedrijf heeft echter ook aanzienlijke investeringen gedaan in AI, waaronder gezichtsherkenning en spraakherkenningstechnologie.

Baidu heeft ook een belangrijke positie in de autonome voertuigmarkt en heeft aangekondigd dat het van plan is om tegen 2025 volledig autonome voertuigen te produceren. Dit maakt Baidu een interessante keuze voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de toekomst van transport en AI.

1. Microsoft (MSFT)

Microsoft is natuurlijk een bekende naam in de technologie-industrie en heeft de afgelopen jaren aanzienlijk geïnvesteerd in AI, zo heeft het ChatGPT overgenomen. Het bedrijf heeft daarnaast nog andere AI-gedreven producten en oplossingen, waaronder Azure AI, een cloudplatform voor machine learning en AI.

Microsoft heeft ook geïnvesteerd in AI voor de gezondheidszorg en heeft aangekondigd dat het van plan is om de grootste AI-supercomputer in de gezondheidszorg te bouwen. Microsoft heeft een sterke positie in de cloudmarkt en is een van de grootste techbedrijven ter wereld, waardoor het een goede keuze is voor beleggers die geïnteresseerd zijn in AI-gerelateerde aandelen.