adjan-kodde-funda
Geld & Carrière

Dit is Adjan Kodde: de man achter mega succesvolle huizensite Funda

Vrijwel iedereen kent Funda, de huizensite heeft een naamsbekendheid van 97%. Veel minder bekend is internetondernemer Adjan Kodde, de man achter het succesverhaal van Funda. Adjan maakte als slimme ondernemer kennis met het net opgerichte Funda waarna hij dit over de jaren uitbouwde tot een ware online money machine. Wie is hij eigenlijk en hoe maakte hij de site tot zo’n succes?

Wie is Adjan Kodde?

Adjan Kodde is een echte Zeeuw. Hij werd 52 jaar geleden geboren in Goes en na een periode in Amsterdam woont hij tegenwoordig in Middelburg. Het is niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk een grote ondernemer: hij is 1,98 meter lang.

Kodde begon bij internetprovider ZeelandNet als grafisch ontwerper. Na drie jaar sites bouwen wilde hij meer: werken voor echt grote merken. Hij kwam door simpelweg een mailtje te sturen terecht bij Netcast, één van eerste en grootste internetbureaus in die tijd, met klanten Als de Postbank (nu ING) en Coca-Cola. Het is dan eind jaren 90 en online business groeit als kool.

Adjan Kodde Funda succes

Aan de wieg van Funda

Na de enorme crash van de internetmarkt in 2000 ging Kodde op zoek naar iets anders. Hij richtte zijn eigen bedrijf op, Mirabeau. Hij nam contact op met Funda, op dat moment een net opgericht bedrijf dat voor de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) een online platform voor de verkoop van woningen zou gaan oprichten. Het klikte en Kodde mocht met Mirabeau advies uitbrengen, over welke technologie de NVM het beste kon gebruiken voor Funda.

De succesfactoren van Funda

Zoals inmiddels bekend werd Funda een enorm succes en is het dat nog steeds. “Vandaag de dag is Funda nog steeds een enorme money machine” vertelde Kodde onlangs in een interview met De Ondernemer. Daarin vertelt hij ook wat zijns inziens de succesfactoren van Funda zijn: het gebruiksgemak, de vele filtermogelijkheden, de 99,99 dekking van de huizenmarkt en last but not least, de populariteit van ‘gluren bij de buren’.

Vermogen van Adjan Kodde onbekend

Funda bleek namelijk een enorme aanjager van de groei van zijn bedrijf Mirabeau, dat op een gegeven moment het grootste internetbureau van Nederland was. De verkoop van Mirabeau maakte van Kodde een gefortuneerd man. Zelf wil hij daar niets over kwijt. Ook een zoektocht op het internet levert geen bedragen op.

Het nieuwe zaken avontuur van Adjan Kodde

Inmiddels is Kodde aan een nieuw avontuur begonnen: uit liefde voor Zeeland startte hij samen met co founder Maaike van Geloven de boekingssite Allyourz. De site richt zich op vakantie en vrijetijdsbesteding in Zeeland. Je kunt er overnachtingen boeken en er zijn tips en informatie te vinden over eten, drinken en activiteiten in Zeeland.