Adidas Predator Freak vegan voetbalschoen
Style

Adidas Predator Freak zijn ’s werelds eerste vegan voetbalschoenen

Wie dacht dat alleen voedsel vegan kan zijn, heeft het helemaal mis. Dankzij Adidas mogen we voor het eerst kennismaken met 100% veganistische voetbalschoenen die volledig zijn gemaakt van gerecyclede materialen en componenten. Ze hebben alles op alles gezet om aan zowel de sportieve, veganistische en fashion te norm voldoen.

Adidas Predator Freak

Gemaakt in samenwerking met modeontwerper Stella McCartney en voetballer Paul Pobga van Manchester United, zijn de schoenen genderneutraal en een ode aan een nieuwe generatie mode-idealen. Ze hebben de titel ‘Predator Freak’ en zijn voorzien van wit met paarse en groene afbeeldingen op het bovenwerk en kleurrijke details op de zool.

Op de achterkant van de voetbalschoenen staan onder andere het Stella McCartney-logo plus andere kenmerken, waaronder de klassieke Demoskin-pluggen, die zorgen voor extra balcontrole. Dit en natuurlijk het bovenwerk van de schoen, gemaakt met Primeknit, dit is een stof die ervoor zorgt dat de schoen een sok-achtige pasvorm krijgt.

adidas predator freak vegan voetbalschoenen

Paul Pogba x Stella McCartney

In een reactie op deze bijzondere samenwerking zei Stella McCartney: “Sinds het begin van mijn samenwerking met Adidas zijn we de grenzen blijven verleggen in high-fashion en performance wear, dus het is ongelooflijk spannend om uit te breiden naar de voetbalwereld; met de superster Paul Pogba.”

Pogba’s reden voor de samenwerking sprak voor zich: “Ik ben in de eerste plaats een voetballer, maar ik heb een enorme interesse in mode en design, en ik heb dit altijd al verder willen onderzoeken. Deze samenwerking was speciaal voor mij omdat ik al heel lang fan ben van het werk van Stella McCartney, dus toen we vorig jaar samenkwamen voor The Huddle en dit idee hadden, voelde het als de perfecte kans om iets te creëren.”

adidas predator freak vegan voetbalschoenen

De limited-edition, Adidas Predator Freak vegan voetbalschoenen zijn momenteel beschikbaar vanaf €280,- in geselecteerde winkels en online.