Media

Waarom Awakenings altijd op je party-planning moet staan

ade-awakenings-2022
Foto: Awakenings

Awakenings is een van de oudste techno festivals van Nederlands en viert dit jaar het 25 jarige bestaan. Dit hebben we geweten met een aantal geweldige edities en knallende line-ups in de Ziggo Dome en de welbekende Gashouder tijdens Amsterdam Dance Event. We gingen op pad om te genieten van de Awakenings ADE vibe, DJ’s, visuals en dat natuurlijk backstage. De feesten zijn nog altijd uitermate populair bij techno-liefhebbers en vaak binnen no-time uitverkocht. Met ADE nog vers in het geheugen is dit een reminder voor je komende party planning. 

Awakenings tijdens Amsterdam Dance Event 2022

Elk jaar is het weer uitkijken naar ’s werelds grootste dance evenement, Amsterdam Dance Event. Duizenden mensen uit de nationale en internationale muziekindustrie strijken neer in Amsterdam. 5 dagen lang feest met veel van je bekende DJ’s en producers. Elke gelegenheid, club en festival ruimte organiseert wel een feestje. Dit jaar gingen we op Awakenings ADE tour – na twee jaar van corona beperkingen konden we eindelijk weer volop genieten van de complete ADE ervaring.

Amsterdam Dance Event

Charlotte de Witte: KNTXT in Ziggo Dome

Charlotte de Witte maakt al jaren furore in de techno scene. Ze is dit jaar voor de tweede keer verkozen als beste techno DJ en nummer veertien wereldwijd. Daarmee is ze op dit moment ook de beste vrouwelijke DJ ter wereld. En dat is te merken want naast haar bekende verschijning weet ze ook elk publiek te betoveren met harde techno beats. Deze Awakenings editie was een show van haar eigen techno concept KNTXT.

We kwamen binnen bij FJAAK om vervolgens door te gaan met Enrico Sangiuliano. Zijn set was een strakke mix van populaire en nieuwe knallers met als hoogtepunt hun gezamenlijke hit track Age Of Love (Charlotte de Witte & Enrico Sangiuliano Remix). Toen was het tijd voor Charlotte de Witte, die het publiek op stelten zetten met een stoomtrein aan beukplaten en nieuwe producties. Daarna de Spaanse rijzende ster Indira Paganotto – we zijn direct fan geworden. Met I Hate Models als hekkensluiter was de garantie op een super afsluiter compleet.

ADE Awakenings Charlotte de Witte Ziggo dome

Richie Hawtin: FROM OUR MINDS in Gashouder

Dat minimal techno nog steeds populair is bij het grote publiek bewijst Richie Hawtin maar weer eens met zijn eigen FROM OUR MINDS Awakenings editie. Met voorgangers Amoral, Mama’ Abdulhadi, Kobosil was het publiek al lekker losgekomen voor de grotere ster van de avond. Richie draaide zonder meer weer een heerlijke set in geheel eigen stijl. De gashouder was de perfecte venue, klein genoeg voor dat intiemere setting gevoel en groot genoeg om de acts tot zijn recht te laten komen.

ADE Awakenings Richie Hawtin Gashouder

Afterlife: Tale of Us in Ziggo Dome

Afterlife heeft de afgelopen flink aan populariteit gewonnen door de grandioze shows met stunning visuals en muziek. Tale of Us voert de leiding als een van de populairste acts van het moment. Colyn heeft met zijn ritmische en melodieuze sound veel aan populariteit gewonnen en dit was goed te horen. Mind Against zoals verwacht (en bekend) zette een energieke set neer, naar onze mening een van de toppers.

Stephan Bodzin weet als geen ander het publiek te imponeren met zijn strakke sets en de meer techno minded sounds een fijne opwarmer voor de final act. Waarvoor iedereen kwam was natuurlijk Tale Of Us, als hekkensluiter op hun eigen Awakenings editie. Met grandioze visuals en met afwisselende regie set wisten ze het publiek hun laatste energie te ontnemen. De Ziggo Dome was de ideale locatie voor deze hoogstaande ADE productie.

ADE Awakenings Afterlife Tale of Us Ziggo dome

Exhale: Amelie Lens in Gashouder

Deze was niet te missen, Amelie Lens is evenals Charlotte een echte techno-queen. En wat beter dan je eigen Awakenings editie tijdens ADE in de legendarische Gashouder. In vergelijking met Ziggo dome is deze locatie kleiner maar de ronde vorm sta je als DJ meer in contact met het publiek – en het publiek met elkaar. De Gashouder is sinds 1997 al de plek voor Awakenings indoor edities.

De Belgische Amelie Lens draait altijd met enorm enthousiasme en hoge energie die overslaat op het publiek. Dit maakt haar net als Charlotte de Witte een publiekslieveling. En geef ons eens ongelijk, ook als je niet van techno houdt zou je hier goed op mee kunnen komen. Farrago (haar long-time vriend) zette daarna even de boel op stelten met een strakke set. Tot slot, het populaire duo 999999999 (9×9) sloot de avond af met een set vol bangers.

ADE Awakenings Amelie Lens Gashouder

Awakenings edities met oud en nieuw 2022/2023

De Awakenings organisatie staat nooit stil en heeft een aantal knallende oud en nieuw edities op de planning staan . Op 29 december met o.a. Amelie Lens en 999999999 wat wederom een knallende editie beloofd. 30 december kun je helemaal los op Nina Kraviz en Paula Temple (favoriet).

Op 31 december luiden Adam Beyer, Joris Voor en Joyhauser het nieuwe jaar in. Heb je er nog niet genoeg van? Scoor dan nu de laatste tickets voor 1 januari 2023 overdag en gooi de laatste restjes 2022 eruit op de beats van Richie Hawtin en Kobosil.