ade amsterdam dance event guide
Media

De ADE 2022 Guide: slapen in de club, gratis bootfeestje en tentoonstelling GOD IS A DJ

Het grootste muziek event van Nederland staat op het punt van beginnen: het Amsterdam Dance Event. Van woensdag 19 oktober tot en met zondag 23 oktober strijken de grootste artiesten van de wereld neer in Amsterdam. Onze hoofdstad zal vijf dagen lang veranderen in een speeltuin voor de elektronische muziekliefhebber. 

Amsterdam Dance Event 2022

Het Amsterdam Dance Event is zoveel meer dan alleen een week waarin er toevallig veel feestjes te vinden zijn in onze hoofdstad. ADE is daarmee het meest vooruitstrevende en invloedrijkste evenement op het gebied van elektronische muziek. Het evenement trekt in totaal meer dan 350 evenementen aan op meer dan 100 locaties. Vijf dagen en nachten staat Amsterdam in het teken van dancemuziek.

Maar waar moet je zijn? We kennen allemaal de bekendste feestjes wel, maar wat zijn de unieke dingen om te bezoeken? Om jou op weg te helpen hebben we de ultieme ADE 2022 Guide voor je gecreëerd. 6 toffe events die jouw ADE onvergetelijk maken. Van een bijzondere hotelovernachting tot de ‘God is a DJ’ fototentoonstelling.

Slapen in de Chin Chin Club

Droom jij van Amsterdam Dance Event, maar ben je te laat met het regelen van een slaapplek? Booking.com zorgt ervoor dat twee gelukkige boekers in een gespreid bed terecht komen!

Terwijl de meeste hotels zo goed als uitverkocht zijn, biedt de boekingswebsite een exclusieve ervaring aan inclusief alternatieve overnachting in de populaire Chin Chin Club. Zo rol jij misschien wel onbezonnen je bed in samen met jouw plus 1 op zaterdag 22 oktober na de Kris Kross Amsterdam Special.

ade slapen chin chin club

Beuken op Awakenings

Zeg je ADE, dan zeg je Awakenings. Met verschillende feesten in de Gashouder en de Ziggo Dome zit je hier gegarandeerd goed dit jaar. Beuken bij Amelie Lens of juist volle melodieën bij het populaire Afterlife. Awakenings heeft maar liefst 9 verschillende events deze editie.

Door de jaren heen zijn deze feesten een begrip geworden en komen mensen van over de hele wereld naar Amsterdam om ze te bezoeken. Check alle events op de site van Awakenings.

Fototentoonstelling: God is a DJ

Op 19 oktober start ADE en opent de fototentoonstelling GOD IS A DJ van fotograaf Rutger Geerling in de Beurs van Berlage. Als bezoeker kan je het werk van de fotograaf van de afgelopen 30 jaar op digitale schermen bewonderen en zijn er speciale area’s gemaakt met elk een ander thema. Weer eens iets anders dan zelf op de dansvloer staan, maar minstens zo tof.

Rutger Geerling is sinds het begin van de negentiger jaren een graag geziene fotograaf op de grootste festivals ter wereld. Bijna dertig jaar lang heeft hij shows, artiesten, publiek, vuurwerk, nummer 1 DJ’s van de wereld en de ziel van de dancewereld op de gevoelige plaat vastgelegd. Een periode waarin hij de elektronische muziekindustrie zag uitgroeien tot een wereldwijd fenomeen. Meer info vind je hier.

VARTA: gratis boatparty

Je bent op zoek naar je vrienden, maar je smartphone is uitgevallen en dus lijkt het een onmogelijke missie. Of je favoriete artiest geeft een geweldige show, maar je batterij is bijna leeg en dus kun je er niks van filmen. VARTA got your back! Stap dit jaar tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) op de VARTA partyboat, zet het feest voort op het water, vaar richting de volgende club terwijl jouw telefoon wordt opgeladen.

De boot vaart zaterdag 22 oktober van 13.30 uur tot 23.30 en start vanaf Sea Palace Amsterdam (Oosterdokskade 8 naast het Centraal Station) en komt daar elk uur weer terug om nieuwe groep party people op te pikken en mee te laten varen. Check hier alle info!

The Cut Club van Desperados

Deze Kapsalon meets Dance Club zorgt ervoor dat de bezoeker de headliner van de avond wordt. Met een speciaal ontwikkelde air-compressed hair styling machine, die verbonden is aan de draaitafel, creëert de DJ unieke party-kapsels op de golven van de muziek.

Er draaien verschillende grote DJ’s die zorgen dat jij met je kapsel ADE-proof bent. Dit is een ervaring die je 100% zeker nog nooit hebt gehad. Let’s go!

ade guide the cut club

The Loft

Deze verdieping in de A’dam Toren geeft het meest unieke uitzicht over Amsterdam. Met 7 meter hoge ramen op de 16e verdieping voelt dit als een mega penthouse. Feest hier terwijl de zon op en onder gaat tijdens de sets van de allerbeste DJ’s. Hier draait op 22 oktober bijvoorbeeld Slapfunk, een echte aanrader.

Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Geniet daarom alvast van de set Tale of Us op de vorige editie en droom even weg: