street fighter 2 arcadekast
Tech

Must have: Action verkoopt Street Fighter 2 arcadekast

De Street Fighter 2 arcadekast is een must-have voor liefhebbers van retro-games. Supermarktketen Action verkoopt namelijk sinds kort zo’n kast voor een klein prijsje. Deze retro arcadekast is nu op de website van de supermarktketen te bestellen, dus daar willen wij meer van weten. We nemen even een duik naar het jaar 1991.

Street Fighter 2

In 1991 werd namelijk het spel Street Fighter 2 op de markt gebracht. Het spel was een vervolg op het eerste deel, dat in 1987 uitkwam. Street Fighter 2 kwam in de eerste instantie uit op een arcadekast, maar het verschil was dat deze versie met twee spelers gespeeld kon worden. Mensen konden dus voor het eerst tegen elkaar spelen, en dat bleek een geniale zet van Capcom te zijn.

Toen Capcom het spel ook uitbracht voor de Super-Nintendo werd deze legendarisch. Het spel werd meer dan 14 miljoen keer verkocht, wat veel was in die tijd. Street Fighter 2 is onlosmakelijk verbonden aan de 90’s. Dankzij supermarktketen Action kunnen we dat nostalgische gevoel in huis halen door de verkoop van de Street Fighter 2 arcade kast.

Street Fighter 2 arcadekast

Je kunt de jaren 90 dus terug in huis halen met deze Street Fighter 2 arcadekast. De kast beschikt over drie verschillende games; Street Fighter 2: Champion Edition, Street Fighter 2: The new Challengers en Super Street Fighter 2. Je kunt in je eentje op de kast spelen, maar ook tegen elkaar. Het spelen van een retro-game was nog nooit zo leuk.

We hebben hieronder een review geplaatst van een YouTuber die drie maanden op de Street Fighter 2 arcadekast heeft gespeeld. De kast kost maar €299 en is te koop op de website van Action. en heeft een high-resolution full color display. De kast wordt als bouwpakket geleverd, dus je zal er even wat moeite voor moeten doen. Maar dat zal het allemaal vast en zeker waard zijn. Veel gameplezier.