Geld & Carrière

Acda en de Munnik zijn weer herenigd: maar wie is er rijker?

acda en de munnik wie is rijker
(Foto: Instagram @acdaendemunnik)

 Acda en de Munnik zijn na 8 jaar herenigd en gaan een reeks concerten geven. Hun reünie lijkt nu al een groot succes te gaan worden met uitverkochte concerten in de Ziggo Dome in het vooruitzicht.

Maar hoe rijk zijn Acda en de Munnik eigenlijk geworden van het eerste deel van hun carrière samen? Daarover doen verschillende verhalen de ronde. We zetten de feiten over het vermogen en de bezittingen van Thomas Acda en Paul de Munnik voor je op een rij.

Herenigde samenwerking in de Ziggo Dome

De reünie van Acda en de Munnik begon met een toevallige ontmoeting tijdens hun deelname aan het project The Streamers tijdens de coronapandemie. In 2021 brachten ze samen met Maan en Typhoon de single Als Ik Je Weer Zie uit. Dit leidde tot het idee om weer samen op het podium te staan. De heren hadden in 2015 voor het laatst samengewerkt.

Nu staan ze in oktober en december van dit jaar gepland voor zes grote concerten in de Ziggo Dome, een locatie die plaats biedt aan 17.000 bezoekers en waar de kaartjes voor de Acda en de Munnik minimaal 52,95 euro kosten. Dit belooft een aanzienlijke omzet op te leveren, want de simpele rekensom van 6 concerten met 17.000 verkochte kaartjes keer 52,95 komt uit op een bedrag van € 5.400.900.

acda en de munnik wie is rijker
(Foto: Instagram @acdaendemunnik)

Acda en de Munnik: het financiële plaatje

Acda en de Munnik braken door in 1998 met hun hit Niet Of Nooit Geweest. Met hun kenmerkende Nederlandse popmuziek kregen en hielden ze vele fans in Nederland en daarbuiten. Hun hernieuwde samenwerking is zoals ze het zelf verwoorden “vooral gericht op het plezier in muziek maken, in tegenstelling tot de veeleisende tournees van vroeger“.

Het muzikale succes van Acda en de Munnik heeft de twee geen windeieren gelegd. Het weekblad Weekend dook onlangs in de cijfers van de twee heren en kwam op het volgende: Paul de Munniks bv heeft een eigen vermogen van zo’n € 2.000.000.

Thomas Acda beweerde enkele jaren geleden grappend dat hij geen geld meer had vanwege ‘drugs en scheidingen,’ maar zijn bv heeft nog steeds een vermogen van € 1,66 miljoen. Bovendien heeft Acda aanzienlijke winst gemaakt door de verkoop van zijn Amsterdamse appartement in 2021, wat zijn totale vermogen op € 2,5 miljoen heeft gebracht.

Nieuwe muzikale en persoonlijke successen

Wat betreft bezittingen heeft Thomas Acda het net wat luxueuzer dan Paul de Munnik. Acda bezit volgens Weekend meerdere vastgoedbezittingen, waaronder een appartement in Amsterdam en een andere woning in Utrecht. Zijn appartement in Amsterdam leverde hem in 2021 acht ton winst op. De Munnik daarentegen koos voor zijn nieuwe liefde en woont nu in Meppel, waar hij een eigen appartement van € 156.000 kocht.

Acda en de Munnik hebben niet alleen een succesvolle reünie voor zich, maar hebben ook financieel hun carrière nieuw leven in geblazen. Ze hadden het al niet slecht en nu genieten ze ook nog eens van hun hernieuwde samenwerking en persoonlijke geluk.