ABT doet het weer: tuned Audi RS 7 Twin Turbo naar 740 paarden

Redactie
Redactie
Wat in 2009 begon als het 'stoutste jongetje van de klas' is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen platform. Onze redactie doet zijn best om jou dagelijks te voorzien van updates op het gebied van lifestyle, gear, auto's, virals en vrouwen.

Jep, de heren bij ABT doen het gewoon weer. De Duitse tuner heeft de Audi RS7 een behoorlijke beurt gegeven. Standaard komt Audi’s RS 7 met een 4-liter twin-turbo die goed is voor 592 pk. ABT doet daar nog een stevig schepje bovenop en tuned de RS 7 naar maar liefst 740 paarden en 920 nM koppel.

Om tot deze indrukwekkende cijfers te komen heeft ABT hun bekende ‘Power R Pack’ op de Audi losgelaten. Wat de exacte specs van de getunede onderdelen zijn is nog niet bekend, maar we kunnen rustig aannemen dat de RS 7 dezelfde transitie als zijn voorgangers heeft ondergaan.

Van RS 7 naar RSR-7

De upgrades bestaan onder andere uit een compleet nieuw uitlaatsysteem, ECU upgrades, een andere ophanging, een aerodynamica pakket en natuurlijk een betere intercooler om met het toegenomen vermogen om te gaan. Pas na deze transformatie door ABT mag de auto de toepasselijke naam RSR-7 voeren.

De RSR-7 komt in een zeer gelimiteerde oplage, namelijk slechts 130 stuks. Dat betekent dat toekomstige RSR-7 bezitters al vroeg in de rij mogen gaan staan om in aanmerking te komen. Check de foto’s hieronder!

ABT tuned Audi RS7 Twin Turbo naar 730 paardenkracht 2

ABT tuned Audi RS7 Twin Turbo naar 730 paardenkracht 3

ABT tuned Audi RS7 Twin Turbo naar 730 paardenkracht 8

ABT tuned Audi RS7 Twin Turbo naar 730 paardenkracht 4

ABT tuned Audi RS7 Twin Turbo naar 730 paardenkracht 5

ABT tuned Audi RS7 Twin Turbo naar 730 paardenkracht 6

ABT tuned Audi RS7 Twin Turbo naar 730 paardenkracht 7

SourceABT

Funda parel: chique villa inclusief eigen kroeg

Funda-en. Het is ons favoriete werkwoord. Lekker scrollen door het aanbod op de website, op zoek naar de allermooiste pareltjes. Het blijft vaak bij...

Dit zijn de 7 duurste Whisky’s ooit verkocht

Iedereen met een beetje intelligentie en gezond verstand weet dat whisky de beste uitvinding is sinds vuur. Het kalmeert de geest, ontspant het lichaam...