Food & Drinks

Creëer ultiem Aberfeldy diner: recepten van Joris Bijdendijk & sfeervolle playlist van Benjamin Herman

aberfeldy joris bijdendijk benjamin herman

Ben jij al bekend met de ‘whisky way of life’? Een levensstijl waarin genot, rust en kwaliteit de belangrijkste elementen zijn. Elementen die volgens Aberfeldy single malt Scotch whisky uitstekend passen bij de Nederlandse jazzmuzikant Benjamin Herman en sterrenchef Joris Bijdendijk. Wij waren aanwezig tijdens een heerlijk diner waarbij deze twee werelden samenkwamen. Het mooiste? Jij kunt deze heerlijke levensstijl zelf thuis creëren.

Aferfeldy: ‘whisky way of life’

De feestdagen komen er weer aan: voor velen een tijd die in het teken staat van samenkomen en gezelligheid. Aberfeldy single malt Scotch whisky geeft samen met ambassadeurs Benjamin Herman en Joris Bijdendijk tips om het thuisdiner tijdens deze bijzondere dagen een upgrade te geven en om te genieten van the whisky way of life. Een levensstijl waarin genot, rust en kwaliteit de belangrijkste elementen zijn, die volgens Aberfeldy feilloos aansluit bij de feestdagen.

Aberfeldy lanceerde eind september de campagne ‘Tastemakers’ waar Benjamin Herman en Joris Bijdendijk de gezichten van zijn. Joris en Benjamin reisden hiervoor afgelopen juli naar het dorp Aberfeldy in Schotland waar de whisky zijn oorsprong vindt. Tijdens deze reis ontdekten zij het eeuwenoude maakproces van deze single malt whisky en hoe deze zijn specifieke smaakpalet verkrijgt. Met inspiratie vanuit de reis heeft Joris een driegangen menu gecreëerd dat perfect past bij de smaken van Aberfeldy’s 12 en 16 jaar oude single malt Scotch whisky. Ook Benjamin heeft zich door de trip naar Schotse hooglanden laten inspireren om een passende playlist te cureren die elk diner de juiste sfeer weet te geven.

aberfeldy-tastemakers-whisky

Recepten van Joris Bijdendijk

Een goed diner begint vanzelfsprekend met het menu. Om deze tijdens de feestdagen naar een sterrenniveau te tillen, heeft chef Joris Bijdendijk een driegangen menu samengesteld met populaire gerechten van de menukaart van zijn Restaurant Rijks. De gerechten zijn goed te bereiden of te combineren met de Aberfeldy 12 en 16 jaar single malt. Samen vormen de recepten een luxe menu die toegankelijk genoeg is om thuis te bereiden. Het menu start met een in Aberfeldy 12 jaar oude single malt gemarineerde forelfilet. Het hoofdgerecht is een millefeuille van biet en als dessert raadt Joris een chocolademousse aan die perfect combineert met een glas 16 jaar oude Aberfeldy neat.

Joris: “Tijdens kerst mogen we uitpakken! Met deze recepten geef ik een paar topgeheimen uit mijn keuken prijs met in de hoofdrol de heerlijke aroma’s die je in Aberfeldy proeft.”

recepten joris bijdendijk

Playlist Benjamin Herman

Een ander belangrijk element van een goed diner is de muziek. De juiste keuze hierin kan sfeerbepalend zijn en het tafelgezelschap in een goede stemming krijgen. Speciaal daarom heeft Benjamin Herman voor de komende feestdagen twee playlists gecureerd om een stijlvolle, hoogwaardige ambiance te creëren. De eerste playlist werkt perfect tijdens het koken van het diner: Aberfeldy’s Whisky Way Of Life – Cookin’ for Joris Bijdendijk en de playlist Aberfeldy’s Whisky Way Of Life – Whisky songs is een collectie van nummers die voor de perfecte sfeer zorgen tijdens het diner.

“De playlists bestaan uit werk gecreëerd door mijzelf of vrienden uit mijn nabije kring. Het zijn rustigere nummers die een fijne sfeer weten te brengen en je klikt vanuit deze lijst makkelijk door naar de rest van mijn albums. Muziek is een essentieel onderdeel van mijn leven en elke dag valt er wel iets nieuws te ontdekken. Vooral als je online verder kijkt, gaat de zoektocht eindeloos door”, aldus Benjamin.

Aberfeldy 12 years Goldbar

Aberfeldy wordt, afhankelijk van het jaar, op eikenhouten vaten of oude sherry vaten gerijpt, waardoor de herkenbare smaak tot stand komt. Zo vind je toetsen van honing, kruiden en vanille terug in de whisky en die kwaliteit van smaken komt simpelweg tot stand door tijd. Tijd die het algehele maakproces van begin tot eind in beslag neemt.

Enkel tijdens de feestdagen biedt Aberfeldy de speciale Goldbar aan. Dit is de Aberfeldy 12 years single malt Scotch whisky verpakt in een luxe gouden case. Deze speciale editie is hét perfecte geschenk voor de feestdagen en is vanaf nu te koop voor €37,99 bij verschillende slijterijen. Bekijk de website van Aberfeldy voor meer info. Proost!