Netflix

Heerlijk griezelen met A Cabinet Of Curiosities op Netflix

a cabinet of curiosities

Van lotions die verbazingwekkende resultaten beloven tot aan schilderijen waar je dood aan gaat, A Cabinet Of Curiosities van Guillermo del Toro zit vol met curiositeiten. Deze nieuwe horror-serie op Netflix is een feestje voor iedereen die van griezelen houdt.

A Cabinet Of Curiosities

Elke aflevering van de serie biedt een nieuwe smaak van horror. De acht afleveringen zijn opzichzelfstaand, wat ervoor zorgt dat de ene aflevering een feestje is om naar te kijken, maar anderen toch een beetje tekort schieten. Desondanks zorgt het brede scala aan verhalen en stijlen ervoor dat er voor ieder wat wils is.

Dat komt waarschijnlijk ook door de door topacteurs bezaaide cast. Elk verhaal in a Cabinet of Curiosities begint op de manier van The Twilight Zone, waarbij de regisseur het concept vaag introduceert als een lokmiddel, waardoor je geïnteresseerd raakt in het verhaal.

Het werkt gewoon

Eén verhaal wat we willen uitlichten is het werk van Jennifer Kent, ‘The Murmuring’. Het is een aflevering gebaseerd op een verhaal van del Toro zelf. Essie Davis en Andrew Lincoln (The Walking Dead) spelen een stel dat van vogels houdt en, belangrijker nog, een diepe liefde voor elkaar heeft.

De chemie tussen deze twee acteurs is voelbaar, maar verandert in een pijnlijke wanneer duidelijk wordt dat er een kloof is tussen hen. Kent gebruikt haar stilistische camerawerk op een manier die intiem en stil aanvoelt, en laat ons zowel de emotie tussen de twee personages zien als wat hen uit elkaar houdt.

A Cabinet Of Curiosities

De gehele productie werkt wat ons betreft, en dat komt door het feit dat de serie een grabbelton van verschillende verhalen is die nauw met elkaar verbonden zijn. Als we kijken naar hoe vermakelijk de acht afleveringen waren, kunnen wij niet wachten welke andere verhalen ons in de toekomst staan te wachten.

Op zoek naar meer inspiratie? Lees ook eens: