8 style tips voor een bierbuik
Style

Bierbuikje zichtbaar? 8 style tips voor de oplossing

Het bierbuikje, tja wat doe je eraan? Je kunt je biertjes laten staan, maar terwijl je daar de moed voor vindt kun je hem ook verstoppen. Je zult waarschijnlijk gehoord hebben dat je donkere kleuren moet dragen en dat helpt zeker mee. Maar je kunt meer doen dan als een duister geval rondlopen. Met deze 8 style tips zie je (bijna) niks meer van dat bierbuikje.

1. Open jasje = dag bierbuikje

Een open jasje werkt als een soort onzichtbaarheidsmantel voor je bierbuikje.  In een zakelijke zetting zou je voor een stijlvol colbertje kunnen gaan en in je vrije tijd is een leren jas zeker een aanrader. Wist je dat een leren jas je volgens vrouwen ook nog eens aantrekkelijker maakt?

styling tips jasje

2. Meten is weten

Niemand vind het leuk om erachter te komen dat ze “opeens” een grotere maat hebben. Toch is het verstandig om gewoon passende kleding te dragen. Jezelf wurmen in een te strak shirt accentueert namelijk juist je buik. Ook te wijde kleding heeft hetzelfde effect. Dus zet jezelf erover heen dat je een maatje groter nodig hebt en koop gewoon kleding die past. Kom je er niet uit? Met deze tips koop je in ieder geval altijd het perfect passende t-shirt.

3. Speel met proporties

Ook spelen met lagen en proporties kan je helpen dat bierbuikje te verdoezelen. Combineer bijvoorbeeld slim jeans met een langer shirt en een goed passende trui. Zo ziet niemand waar je buik nou precies begint en lijkt hij over het algemeen wat platter.

4. Hou het uit je broek

En dan bedoelen we niet je handen, maar je shirt. Hoe trendy het ook is. Zolang je bierbuik je vriend is, hangt je overhemd of trui er gewoon overheen. Ga overigens niet voor een te ruim shirt, anders krijg je weer een soort tent effect. Check ook even dat je bovenkleding je buik nog bedekt als je je armen omhoog doet.

styling tips mannen shirt

5. Slim met prints en strepen

Als je je prints goed kiest, kunnen deze ook helpen met het minimaliseren van je buikje. Probeer zoveel mogelijk horizontale strepen te vermijden, aangezien ze je breder maken. Je wil juist langer en slanker lijken en daar helpen verticale strepen bij. Verder doe je er goed aan om voor de kleinere prints te gaan, als je al van prints houdt.

6. Zware stoffen maken zwaar

Een andere styling tip die je uit de brand kan helpen is het dragen van dunne stoffen. Zware en dikkere stoffen zorgen ervoor dat je er compacter uitziet, waardoor je bierbuikje aanzienlijk meer aanwezig is.

7. Afleidingstactieken met accessoires

Om de aandacht van je buik af te leiden, kun je ook accessoires in de strijd gooien. Kies bijvoorbeeld voor een mooi heren horloge of een trendy bril. Ook een stropdas werkt goed, hoewel je die ook weer niet de hele tijd om wil.

styling tips mannen accessoires

8. Werk aan je postuur

Deze heeft niet zozeer met kleding te maken, maar helpt absoluut met dat bierbuikje. Als je wat rechter staat, ziet je outfit er een stuk beter uit en hangt je buik ook minder. Daarnaast zie je er ook zelfverzekerder uit en dat geeft je meteen extra appeal voor vrouwen. Dus rug recht en schouders naar achteren.

Probeer de tips uit en ondervind zelf of je bierbuik nog even aanwezig is. Mocht je toevallig een date hebben, check dan ook deze 10 kledingstukken die je volgens vrouwen aantrekkelijker maken.