Life

Deze 7 veelgemaakte fouten maken mannen in hun relatie

fouten-mannen-maken-in-relatie

Inmiddels zijn jullie zijn al veel verder dan een first date. Het daten is vervangen door een officiële relatie. Er wordt vaak gezegd dat je tijdens je relatie niet alleen een ander beter leert kennen, maar ook jezelf beter leert kennen. Toch is het niet altijd even makkelijk om je eigen fouten onder ogen te zien. Dit zijn 7 veelgemaakte fouten die jij als man maakt in een relatie.

1. Te veel flirten

Soms ben je gewoon een flirt van nature. Waar je ook bent, wat je ook doet, de openingszinnen gaan automatisch. Dat is waarschijnlijk ook een hele grote reden dat je vriendin als een blok is gevallen voor je! Toch kan het flirten (met andere vrouwen) op den duur vervelend worden voor je vriendin. Wat ze eerst charmant aan je vond, vindt ze nu vervelend.

Probeer open te zijn over het flirten en probeer niet de grens op te zoeken. Je vriendin kwijtraken door een paar flirty comments is het écht niet waard. Is zij zelf ook een flirt? Maak dan goede afspraken wat wel en niet kan.

fouten mannen relatie

2. Je begrijpt haar niet

Hoe graag je het ook wilt, elke keer wijst ze je erop dat jij haar maar niet begrijpt. En dat is vervelend voor beide partijen. Vrouwen kunnen erg onvoorspelbaar zijn. Soms ligt het probleem niet bij jou maar heeft ze tijd en ruimte nodig. Probeer haar te vragen waar ze zelf behoefte aan heeft. Een knuffel? Een gesprek? Communnicatie is key.

3. Een leugen om bestwil

Er zijn van die situaties waarin je vriendin vraagt naar de waarheid. En vaak ben je open en eerlijk. Toch betrap je jezelf erop dat er momenten zijn waarin je een leugentje om bestwil vertelt. Als we heel eerlijk zijn dan vertellen wij soms ook een leugen om bestwil. Let op dat je niet te veel leugens gaat vertellen. Dat kan nog best wel eens messy worden.
relatie_mannen

4. Je deelt je gevoel niet (met haar)

Het kan zijn dat je het altijd al lastig vind om over je gevoel te praten. Praten over je gevoelens en emoties is ook best wel spannend. Je vriendin zal het echter wel op prijs stellen als je zo nu en dan open bent over wat je voelt. Zo zal ze je beter begrijpen en weten wat je wel en niet wilt. Hoe beter jullie elkaar begrijpen, hoe beter jullie relatie zal worden.

5. Werken aan fouten

Oké, je fouten toegeven kan al lastig zijn. Maar werken aan je fouten is soms al helemaal een opgave. Soms zijn er situaties waarin je vriendin al meerdere keren heeft aangegeven wat ze niet fijn vindt. Of je hebt zelf al door dat er iets niet goed gaat. Pak jezelf aan en probeer te werken aan je fouten. Verbetering zal haar echt beter laten voelen.
relatie mannen fouten

6. Je betrekt haar niet

Of je haar nu niet betrekt bij je vriendengroep of dat ze je familie nog niet kent. We’ve got news for you buddy: je vriendin voelt zich left out. Het is belangrijk voor haar om je vriendengroep en familie te leren kennen. Zo voelt ze zich betrokken. Wacht er niet te lang mee. Na 5 dates hoeft ze echt niet iedereen te kennen, maar na een half jaar samen wordt het misschien wel tijd.

7. Het verkeerde cadeau

Deze is tricky. Je hebt haar een bijzonder cadeau gegeven, maar ze vindt het cadeau niet chill. Ze is sowieso altijd blij als ze weet dat je aan haar denkt. Een cadeau is een reminder dat ze weet dat je van haar houdt. Wat als je het verkeerde cadeau hebt gekocht? We gaan een geheim met jullie delen. Jij denkt: ‘oeps, verkeerde cadeau, kan gebeuren’. Zij denkt: ‘Hij kent mij niet en luistert nooit!’. Let goed op wat ze wilt en zo zul je nooit een verkeerd cadeau voor haar kopen.