beste openingszin
Life

7 ijzersterke tips voor een goede eerste indruk op je date

Als je aan de bar zit, en van plan bent om een mooie dame aan te spreken, dan is een eerste indruk cruciaal. Het is dus belangrijk dat je zorgvuldig voor de beste openingszin kiest. Maar met welke woorden, of juist welke niet, begin je een gesprek? Gelukkig hebben wij 7 tips voor je verzameld waarmee jij een verpletterende eerste indruk maakt.

Goede eerste indruk met deze 7 praktische tips

Een briefje voor haar op de bar leggen met de tekst ‘ik zie je zo thuis’ brengt voor jou misschien de boodschap over, maar voor haar is het een red flag. Haar indringend aankijken is voor jou misschien de manier om sexy over te komen, maar doe dat te lang en je bent ronduit creepy. Wat je wel moet doen? Dat lees je in dit artikel.

1. Vermijd een seksistische openingszin

Hoe origineel je ook denkt te zijn, doe het niet. Vrouwen vallen niet in katzwijm bij openingszinnen als ‘Jij hebt een opening, en ik heb zin’ of ‘Je hebt een scheur in je broek, zal ik hem naaien?’. Je eindigt gegarandeerd eenzaam, met een fles lotion en een pakje tissues op de bank, terwijl je jezelf afvraagt waar het op de versiertoer fout is gegaan. Een seksistische openingszin is geen beste openingszin.

2. Gebruik humor

Het gesprek beginnen over alle huisdieren die je in het verleden hebt moeten begraven, of beladen gesprekken over ex-vriendinnen is sowieso not-done. Hou het luchtig en humoristisch, maar overdrijf niet. Een sarcastisch grapje tussendoor kan geen kwaad, maar niet over haar uiterlijk, die punten zijn bij een vrouw nog gevoeliger dan haar g-spot. Humor tijdens je openingszin, en tijdens het gesprek, geeft bonuspunten.

openingszin dumb & dumber

3. Wees correct en beleefd

Het siert jou als je weet wat manieren zijn. Onderbreek haar niet als ze praat, vraag of ze iets wilt drinken, en wees oprecht geïnteresseerd in haar als ze besluit om met jou in gesprek te gaan. Je wilt haar tenslotte leren kennen. Dus wees geen arrogante zak door constant over jezelf te praten, want dan zijn haar ogen al weer snel op de bar gericht.

4. Complimenteer haar tijdens je openingszin

Iedereen houdt van een compliment, dus ook vrouwen. Ze heeft hard haar best gedaan om er goed uit te zien voor haar avondje uit, dus dat mag best worden benoemd. Wees wel subtiel en overdrijf niet. Als je de aandacht op haar nepwimpers vestigt, en vraagt of ze ook andere pruiken heeft dan sla je erin door. Less is more, wees zuinig met je complimentjes, maar geef ze wel.

5. Wees geen opschepper

Praatjes vullen geen gaatjes, dus ook die van haar niet, als je teveel opschept. Je kunt opscheppen over de lengte van jouw actieve voortplantingsorgaan, of haar wijsmaken dat je een huizenblok in Dubai bezit, maar daar prikt ze zo doorheen. Opscheppers blijven met lege handen en een volle zak achter. Je kunt beter tevredenheid uitstralen, laat het materialistische maar even achterwege.

openingszin date with a cannibal

6. Praat niet teveel

Deze hoort volgens vrouwen tussen de de 5 grootste afknappers bij een man  Als je begint met jouw openingszin, en ze heeft amper tijd om te antwoorden omdat jij er telkens met je gemekker tussen zit, dan zal haar interesse net zo snel verdwijnen als dat deze kwam. Je wilt met haar praten omdat je haar wilt leren kennen, juist? Geef haar dan ook de tijd om wat over zichzelf te vertellen. Je wordt een stuk minder interessant als je jezelf te interessant vindt.

7. Vraag haar niet om een drankje

Vrijgevigheid is een deugd, en je scoort er punten mee tijdens een eerste indruk. Ga dus niet zitten bedelen om een drankje of een sigaret. Dat is absoluut geen beste openingszin. Het maakt jou een stuk aantrekkelijker als je laat zien dat je jouw eigen boontjes kan doppen. Sterker nog; vraag aan haar of ze iets wilt drinken, en kijk daarna niet in je portemonnee of je het wel kan betalen.