Geld & Carrière

7 slimme gewoontes die jou enorm rijk kunnen maken

slimme gewoonten rijk maken

We willen allemaal een dikke bankrekening, maar niet iedereen heeft dat. Hoe dat komt? Verkeerde gewoontes. Mensen zijn geneigd de hele wereld de schuld te geven van hun financiële situatie, maar de keus ligt toch echt bij jezelf. Met de 7 goede gewoontes in dit artikel helpen we jou op weg om veranderingen aan te brengen in je leven die jou kunnen helpen bij het realiseren van financiële doelen.

Rijk worden met effectieve gewoontes en zelfontwikkeling

Jij maakt de keuzes die invloed hebben op jouw leven. Uiteraard zijn er altijd externe factoren die meespelen, maar de manier waarop je naar die factoren kijkt is wat jouw werkelijkheid bepaald. Denk je negatief? Dan zul je nooit iets positiefs realiseren. Denk in kansen, denk in lessen, denk in zelfontwikkeling, dan zul je niet alleen zelf groeien, maar alles om jou heen ook. Jouw perceptie op de wereld maakt jouw werkelijkheid.

Deze wijsheid hebben we vergaard door te lezen. Boeken over zelfontwikkeling geven jou de handvatten om verder te komen in je leven. Boeken zoals Master your Mindset en Je bent zoals je denkt van Michael Pilarczyk, of Think and grow Rich van Napoleon Hill. Als je niet bereid bent om je gewoontes te veranderen, dan zal er niets veranderen aan het leven wat je nu leidt. Hieronder 7 gewoontes waar je mee kunt beginnen.

1. Doe wat je leuk vindt

Als je elke dag als een zombie naar je werk gaat en blij bent als je dichterbij je pensioen komt dan zul je nooit rijk worden, in elke zin van het woord. Volg je passie. Doe wat je leuk vindt, wordt daar heel goed in, en dan komt het geld vanzelf. Ja, je moet je rekeningen betalen, maar het is de keus aan jou of je na je werk thuis gaat Netflixen of gaat werken aan jouw droom om die rotbaan te kunnen ontvluchten.

2. Positiviteit is een keuze

Je kunt de hele wereld zwart zien, maar daarmee verander je de wereld niet. Alles wat je aandacht geeft groeit, dus ook negativiteit. Als je positief denkt en handelt dan zul je vaker momenten ervaren dat het lijkt alsof het allemaal meezit. Op deze manier zul je hoger in je energie zitten en krijg je meer voor elkaar. Positief denken hoort zeker in ons rijtje met goede gewoontes thuis.

3. Zorg goed voor jezelf

Iemand die zwak, ziek en misselijk is zal nooit het maximale uit zichzelf kunnen halen. Dat maximale is wat jij nodig hebt om succesvol te worden als persoon. Train je brein en je lichaam. Ga regelmatig sporten, lees boeken over zelfontwikkeling en sta altijd open voor nieuwe ideeën en veranderingen. Sporten geeft geestelijke rust en positiviteit.

goede gewoontes sporten

4. Volg je eigen pad

Als je de keuzes in je leven af laat hangen van anderen dan zul je nooit het leven leiden wat je wenst. Mensen zullen altijd een mening hebben, het is nooit goed. Volg je eigen pad en accepteer misstappen. Het leven kent geen fouten, alleen lessen. Je hebt deze misstappen nodig om verder te komen op jouw pad. Opgeven is uitgesloten, dan red je het nooit.

5. Investeer je inkomsten

Met geld verdien je geld. Zo simpel is het. Geld op de bank laten staan om te sparen levert tegenwoordig niets meer op. Je kunt geld wat je kunt missen beter investeren. Als je een gewoonte maakt van het investeren van een bepaald bedrag per maand dan zul je zien dat je vermogen op termijn zal groeien. Je moet uiteraard wel weten wat je doet, dus maak er een hobby van, duik in de wereld van het investeren.

goede gewoontes investeer

6. Zorg voor meerdere inkomstenbronnen

Met werken voor een baas wordt je niet rijk. Of je moet het schoppen tot CEO van een multinational, maar voor Jan Modaal is dit niet weggelegd. Zorg daarom voor extra (passieve) inkomsten bronnen. Het geld wat je hier extra mee verdient kun je opnieuw investeren en zo bouw je een lucratieve ‘side hustle’ op waarmee je jouw bankrekening kunt spekken. Zo verdien je ook nog eens aan die goede gewoontes.

7. Denk groot

Jeff Bezos en Elon Musk zouden nooit zo ver gekomen zijn als ze niet groot hadden gedacht. Niemand beperkt jou om groot te denken, alleen jijzelf. Luister niet naar de mening van anderen, laat hen maar in hun comfortzone zitten, jij gaat voor de sterren. De enige limiet om succesvol in het leven te worden dat ben jijzelf. Durf daarom groot te denken, dan ligt het pad naar rijkdom voor je open.