7 lente essentials voor mannen
Style

7 lente essentials die niet in je kledingkast mogen ontbreken

De lente komt er weer aan en betekent dat je je warme wintertruien eindelijk weer kunt opbergen. Alvast goed voorbereid zijn op het aankomende seizoen? Check dan deze 7 lente essentials voor mannen, die niet in je kast mogen ontbreken.

1. Opvallende kleuren

Eén van de grote lente trends voor mannen dit jaar jaar is lekker uitbundig doen met kleur, oftewel dopamine dressing. Dat kan met een patroontje, meerdere kleuren bij elkaar of een enkel item als statement stuk. Zo lang er maar kleur aan te te pas komt. kleurrijke kleding lente trends Je kleurrijke kledingstukken combineer je met iets minder opvallende boven- of onderkleding om je look af te stylen.

Chasin' Harper sweater
Chasin’ Harper sweater / Beeld: score.nl
SHOP NU VOOR 79,95 EURO

2. Lente essentials in 50 tinten bruin

Als tegenhanger op de kleurrijke trend zijn deze lente ook allerlei tinten bruin van de partij, van ontzettend licht tot diepbruin. En dat is goed nieuws voor je portemonnee. Bruin is namelijk een vrij neutrale kleur, die je met bijna alles in je kast wel kunt combineren. 

Score Chasin' Return Cotton jas
Chasin’ Return Cotton jas / Beeld: score.nl
SHOP NU VOOR 59,95

3. Blazers maar dan anders

Een andere must-have voor je garderobe deze lente is een blazer, maar dan net iets anders dan je gewend bent. Door de pandemie is alles wat meer casual geworden en dus ook je jasje. Het mag allemaal wat losser vallen en van lichte nonchalante materialen gemaakt zijn.

Dat geldt overigens niet alleen voor je blazer, maar ook als je helemaal in pak wilt gaan. En over pakken gesproken, wist je dat je ook prima sneakers onder je pak kunt dragen?

casual blazer lente items voor mannen

4. Casual shirts

Om de casual trend voort te zetten kun je deze lente ook volop rondlopen met lekker ruim zittende shirts, die vooral niet formeel hoeven te zijn. Deze trend is niet alleen van 2022 en is al jaren een dingetje. Het verschil met dit jaar is dat je shirts wat uitbundiger mogen zijn met opvallende kleuren, geometrische vormen en kleurrijke patronen. 

Chasin' Stryke.L Dow shirt
Chasin’ Stryke.L Dow shirt / Beeld: score.nl
SHOP NU VOOR 99,95 EURO

5. Distressed spijkerbroek

De afgelopen paar jaren hebben we veel invloeden gezien uit de jaren 90 en het ziet ernaar uit dat je je aankomende lente kunt uitleven met de 90’s grunge look. Dat betekent dat je je oude spijkerbroeken met gaten en vale plekken gerust weer uit de kast kunt halen.

Belangrijk is wel dat je spijker je goed past en met deze jeans tips komt dat helemaal goed. Verder kun je de grunge look ook gerust doortrekken naar je spijkerjas, sneakers en truien.

Cast iron Cuda Relaxed Tapered jeans
Cast iron Cuda Relaxed Tapered jeans / Beeld: score.nl
SHOP NU VOOR 159,95 EURO

6. Jaren 90 sneakers

Bij je lente outfit mogen schoenen natuurlijk niet ontbreken. Ook hier zien we de jaren 90 invloed, maar deze keer betekent het de old school skater look. Dus sneakers met vrolijke kleurencombinaties gemixt met neutralere kleuren.

Scotch & Soda Vivex sneaker
Scotch & Soda Vivex sneaker / Beeld: amigo.nl
SHOP NU VOOR 99,95 EURO

7. Makkelijke loafers

Naast sneakers heb je in het nieuwe seizoen ook absoluut een paar loafers nodig. Loafers zijn ideaal, omdat je er makkelijk in komt en ze geschikt zijn voor zowel casual als meer formele aangelegenheden. En aankomende zomer kun je ze ook gewoon lekker aanhouden.

Antony Morato loafers
Antony Morato loafers / Beeld: amigo.nl
SHOP NU VOOR 65 EURO

Zoals je hebt gezien staan opvallende kleuren centraal aankomende lente en mag je lekker experimenteren. Je moet alleen wel oppassen dat je je lente essentials in de juiste kleuren kiest, want niet alles staat iedereen. Check dit kleuradvies voor mannen om erachter te komen welke kleuren je het beste staan.