bier
Health

De 7 lekkerste alcoholische dranken met de minste calorieën

Klaar voor een drankje? Het is weer heerlijk weer dus we hebben massaal weer zin in een middagje op het terras zitten. Inclusief lekker drankje natuurlijk! Wil je toch een beetje op je gezondheid letten? Wij hebben 7x de lekkerste alcoholische dranken met de minste calorieën voor je op een rijtje gezet. Genieten! 

1. Champagne (57 kcal per glas)

Op nummer 1 staat… Champagne! Dit is hét alcoholische drankje met de minste calorieën. Champagne telt maar liefst 57 kcal per glas. Of het nu een speciale gelegenheid is of niet, vanavond drinken we champagne. Tip! Kies voor een Brut of extra-brug champagne. Dus een droge variant, daar zitten minder suikers in. Cheers!champagne

2. Skinny Bitch (85 kcal per glas)

Zou de naam iets toe maken hebben met het aantal calorieën? Op nummer 2 staat de ‘Skinny Bitch’ Oftewel een wodka met spa rood en een citroentje. Een heerlijk, verfrissend drankje. Perfect voor als je buiten op het terras zit.

3. Een biertje (90 calorieën per glas)

Goed om te weten: een glas bruin bier telt maar zo’n 90 kcal per glas! Weten we dat ook weer voor de volgende keer. Een pilsje telt 110 kcal en een speciaalbier telt 241 kcal. Toch maar bij een glas bruin bier laten dus.

bier4. Een droge witte wijn (101 kcal per glas)

Wijn is niet per se een gezond drankje, maar wel een heel lekker drankje. Een wijntje is heerlijk bij het eten, maar kan nog best veel calorieën bevatten. Een droge witte wijn bevat verassend weinig calorieën. Een droge witte wijn telt 101 kcal per glas. Prima te doen dus.wijn

5.Rosé (107 kcal per glas)

Een Rosé gaat er eigenlijk ook altijd wel in. Al snappen we dat de meeste mannen onder ons toch liever voor een ander drankje gaan. Is je vriendin benieuwd naar de calorieën in een Rosé? Dat zijn er maar liefst 107 kcal per glas.

6. Whisky Sour (122 kcal per glas)

Een klassieker! De Whisky Sour met whisky of bourbon als basis telt 122 kcal per glas. Dat zijn natuurlijk iets meer calorieën dan een glas champagne. Toch mag de Whisky Sour niet ontbreken in dit lijstje. Gelukkig maar. whiskysour

7. Bloody Mary (123 kcal per glas)

En op de allerlaatste plek komt dan de iconische Bloody Mary! Er zit hier gelukkig geen echt bloed in. De Bloody mary is een gemixt drankje met tomatensap, wodka en een stengel bleekselderij. Klinkt ook gezond als je het ons vraagt.

Fun fact: er bestaat een ‘Sourtoe Cocktail’. De naam verklapt het al. Het is een cocktail inclusief mensen teen. The Sourtoe Cocktail slaan wij liever over!