grootste legers ter wereld
Media

Dit zijn de 7 grootste legers ter wereld

De dreiging van een totale oorlog op Europees grondgebied is in decennia nog nooit zo groot geweest. Rusland heeft één van de grootste legers ter wereld en heeft bovendien ook nog het grootste arsenaal aan kernwapens tot zijn beschikking. Maar niet alleen Rusland heeft een groot leger, er zijn nog meer landen die over een talloze manschappen en wapens beschikken. Wij hebben uitgezocht welke landen dit zijn.

Grootste legers ter wereld op PowerIndex

We haalden onze informatie van website Global Firepower. Op deze site wordt niet alleen gekeken naar de hoeveelheid manschappen en materiaal, maar ook naar prestaties en andere factoren. Op basis van deze factoren wordt het leger beoordeeld met een ranking. De Pwrindx geeft een ‘score’. Deze score moet zo laag mogelijk zijn. 0.0000 is ‘perfect’, maar die score is nagenoeg onhaalbaar.

1. Verenigde Staten (0.0453)

Het zal jullie niet verbazen dat het goed georganiseerde leger van de Verenigde Staten het beste scoort. Het bizarre budget van het Amerikaanse leger is maar liefst $612 miljard. Met een uitstekende luchtmacht en maar liefst 1,4 miljoen soldaten die de modernste wapens dragen is dit leger zonder twijfel het machtigste leger ter wereld. De rankings hieronder zeggen genoeg.

amerika grootste legers ter wereld

2. Rusland (0.0501)

Het Russische leger doet niet onder voor het Amerikaanse leger en is ook gigantisch. Met een budget van $76,6 miljard wordt het Russische leger voorzien van de modernste wapens en voertuigen. Naar schatting heeft dit leger alleen al 15.500 zwaarbewapende voertuigen tot zijn beschikking. Met bijna een miljoen aan actieve soldaten en nog eens 250.000 reservisten is dit leger aan absolute wereldmacht op dit gebied.

rusland grootste legers ter wereld

3. China (0.0511)

Het Chinese leger staat met recht in het rijtje met de grootste legers ter wereld. Met 25000 voertuigen op het land is China de grootste landmacht ter wereld. Met een budget van 125 miljard worden 2 miljoen actieve soldaten betaald. Ook de luchtmacht van het Chinese leger mag niet worden onderschat. Met 2800 vliegtuigen tot zijn beschikking weet dit leger flink wat luchtruim te vullen als het gaat om een militair conflict.

china grootste legers ter wereld

4. India (0.0979)

Met een bevolking van 1,3 miljard inwoners is het niet vreemd dat er veel mensen in het leger hun geld verdienen. Er zijn bijna 1,5 miljoen actieve soldaten in dienst bij het Indiase leger, er zitten ook nog eens 2 miljoen reservisten op de bank. Met een budget van $55 miljard onderhouden ze deze soldaten, 1800 vliegtuigen, 16000 landvoertuigen en naar schatting 200 ballistische raketten.

india grootste legers ter wereld

5. Japan (0.1195)

Na de Tweede Wereldoorlog heeft Japan een verdrag getekend waarin staat dat het land geen offensief leger mag hebben. Desondanks heeft Japan met een budget van $49 miljard en bijna 300.000 actieve soldaten best een vinger in de pap als het gaat over strijdkrachten op het wereldtoneel. De marinevloot van het Japanse leger is indrukwekkend te noemen met 131 oorlogsschepen. Het land beschikt ook nog eens over 1600 vliegtuigen.

japan grootste legers ter wereld

6. Frankrijk (0.1283)

Frankrijk heeft onlangs flink geïnvesteerd in het Franse leger. Het budget van het leger is op dit moment $43 miljard. De goed uitgeruste manschappen maken gebruik van de modernste apparatuur en zijn uitermate goed getraind. Met ruim een miljoen actieve manschappen, 1000 vliegtuigen en 290 kernkoppen is het Franse leger een VN land waar rekening mee gehouden moet worden.

frankrijk grootste legers ter wereld

7. Zuid-Korea (0.1261)

Hoewel Noord-Korea regelmatig in het nieuws komt met een militaire parade en het lanceren van raketten, is het toch Zuid-Korea dat $34 miljard in de verdediging weet te gooien. Het leger heeft 640.000 actieve soldaten en en maar liefst 2.900.000 reservisten die opgeroepen kunnen worden. Met 1300 vliegtuigen en 15.000 grondtroepen past Zuid-Korea prima in dit lijstje met de 7 grootste legers ter wereld.korea

zuid-korea grootste legers ter wereld