Geld & Carrière

Succesvol worden? Dit zijn 7 gewoontes van succesvolle ondernemers

gewoontes-succesvolle-ondernemers

Sommige mensen zijn ontzettend succesvol. Natuurlijk zijn we benieuwd naar de gewoontes van succesvolle ondernemers. Ze hebben alles op orde. Een goede baan, een leuke vriendin, een sociaal leven én ze zijn gelukkig. Hoe doen ze dat toch? We hebben we een aantal tips voor je als het gaat om het worden van een succesvolle ondernemer. Dit zijn 7 gewoontes van succesvolle ondernemers, succes gegarandeerd.

1. Voldoende slaap

Laten we beginnen bij de basis. Voldoende slaap is ontzettend belangrijk wil je goed kunnen functioneren. Je slaap heeft invloed op je fysieke en mentale gezondheid. Het advies is om minimaal 7 uurtjes slaap te pakken. Sommige mensen zweren erbij dat ze beter functioneren bij meer of minder slaap.

Dat kan. Zoek uit wat voor jou werkt, maar probeer echt je rust te pakken. Wanneer je lichaam en geest tot rust zijn gekomen kan jij volop werken aan je dromen en doelen. Tip! Check deze gezonde bedtijd routines.

gewoontes-succesvolle-ondernemers

2. Leer dagelijks

Succesvolle ondernemers zijn leergierig en proberen vaak elke dag iets nieuws te leren. Train je brein. Door tijd te maken om een nieuwe skill te leren, vergroot je het succes van je onderneming. De makkelijkste manier om elke dag iets nieuws te leren is door te lezen. Al lees je 10 min per dag, dat zijn toch weer 10 minuten. Geen idee waar je moet beginnen? Check The 7 Habits Of Highly Effective People, Master your mindset of Getting Things Done.

3. Blijf in beweging

We kunnen dit niet vaak genoeg tegen jullie zeggen. Maar sporten is toch echt wel heel belangrijk om gezond en scherp te blijven. Sport zorg voor meer spierkracht, een gezonde levensstijl, een goede nachtrust én je voelt je beter. Vind jij sporten maar saai? Dit spinning-technofeest is allesbehalve saai. Liever thuis sporten? Check dan de beste sit-up variaties.

4. Balans = key

Mensen hebben steeds meer last van een burnout. Dit heeft vooral te maken met mensen die veel te veel willen, maar te weinig rust nemen. Bescherm jezelf en zorg voor balans. Ze zeggen niet voor niets ‘work hard, play hard(er)’. Meditatie apps helpen je om beter te ontspannen. Je bent hier niet alleen om keihard te werken tot op het punt dat je niks meer kan. Je moet ook genieten van het leven.

5. Structuur en georganiseerd zijn

Zorg voor structuur en wees georganiseerd. Maak een weekplanning en zorg dat je je aan je planning houdt. Vaak weten we wel hoe we een goede planning in elkaar moeten zetten. Maar de planning volhouden? Dat kan nog weleens lastig zijn.

Heb je het gevoel dat het iets te veel is? Check wat prioriteit heeft en ga efficiënt aan de slag. Hou er rekening mee dat er altijd wel wat tussen kan komen.That’s life. Wees niet te streng voor jezelf.

6. Creëer een (gezonde) routine

Gezonde routines zorgen voor structuur. Elke dag beginnen met een gymsessie en een gezond ontbijt. Kies een paar elementen die je elke dag van de week kan doen (die bijdragen aan een positieve lifestyle). Je hoeft nu echt niet elke dag om 5 uur ’s morgens op te staan. Maar zorg wel voor een steady routine, hoe je dat voor je ziet mag je zelf invullen. Doe wat goed voelt!

7. Gezonde mindset

Wanneer je net begint met je onderneming kan je gelijk heel groot gaan denken. Luxe kantoor, mooie villa (inclusief mancave), dikke auto. Dream big, maar je moet wel haalbare doelen stellen voor jezelf. We begrijpen best dat je gelijk flink wil cashen. Maar check wat haalbaar is voor jou. Zo zal je ook minder snel teleurgesteld zijn als het niet lukt.