Tech

7 gadgets die je helpen duurzamer te leven

Duurzame Gadgets Cradle to cradle Thermosfles

Duurzamer leven wil vrijwel iedereen, maar hoe breng je het in de praktijk? Naast grote investeringen zoals warmtepompen of zonnepanelen op je dak kun je ook kleine stapjes maken. Er zijn namelijk veel leuke gadgets te koop die verduurzaming makkelijker maken. We zetten 7 van de leukste gadgets voor duurzamer leven voor je op een rij.

7. Flextrash

Zwerfafval is slecht voor het milieu en ziet er niet uit. Dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen, maar er is niet altijd een prullenbak in de buurt. Onderweg met je auto, boot of ander vervoermiddel, maar ook als je kampeert heb je al snel afval. Daarvoor is er nu de Flextrash. Een kleine prullenbak van – uiteraard gerecycled – plastic die je handig meeneemt en bijvoorbeeld aan een tas vastklikt.

Duurzame Gadgets - Flextrash

6. Fairphone

De gemiddelde levensduur van een mobiele telefoon is 2,5 jaar, maar veel mensen kopen bijna elk jaar een nieuwe. Dat is bepaald niet duurzaam. Smartphones zitten bomvol schaarse metalen. Winning daarvan leidt vaak tot grote milieuschade. Daarom is de Fairphone ontwikkeld. Bij deze telefoon krijg je gratis een schroevendraaiertje. Hiermee vervang je makkelijk verouderde onderdelen, zodat je veel minder snel een nieuwe telefoon hoeft te kopen.

Duurzame Gadgets Fairphone

5. Duurzamer leven door koken op zonne-energie

Op vakantie of gewoon buiten lekker koken zonder gas of andere fossiele brandstof? De Sungood Solar Cooker is een kooktoestel dat energie krijgt van de reflectie van zonnestralen. De speciaal geconstrueerde spiegelset vangt zonnestralen op en daarmee verwarm je jouw gerechten. Je krijgt er gratis een kookboekje bij. Hierin staan de instructies en handige tips voor het beste resultaat. Duurzame Gadgets Suncooker SHOP NU VOOR 72,90

4. BRAINZ Powerbank + Speaker van bamboe

Deze handige 3-in-1 gadget is een powerbank met bluetooth speaker en telefoon standaard ineen. De powerbank biedt ruim de capaciteit om je telefoon volledig op te laden. Daarna heeft het apparaat nog voldoende vermogen om uren muziek af te spelen. De behuizing van het apparaat  is gemaakt van duurzaam bamboe.

Duurzame Gadgets Bamboe powerbank

3. Swiss Peak Eclipse Solar Rugtas

Erg handig op reis of tijdens een wandeling is deze 15,6” laptop rugtas met geïntegreerd 3e generatie zonnepaneel. Het paneel is van zonnepanelen A-merk SunPower en heeft een capaciteit van 7W. Daarmee laad je jouw telefoon op in 3-4 uur. Het zonnepaneel heeft 2 USB uitgangen, zodat je 2 telefoons -natuurlijk ook andere apparaten, zoals een camera of gadget – tegelijk kunt opladen.

Duurzame Gadgets Rugtas met zonnepaneel Swiss Peak Eclipse

2. Cradle to cradle thermosfles

De cradle to cradle thermos-mokken van het merk BOOM ECO zien er stijlvol uit, maar zijn ook nog eens volledig afbreekbaar. Ze gaan lang mee, dus dat is sowieso al duurzaam. Daar komt nog bij dat als de beker het einde van de levensduur bereikt, het volledig ontmanteld gerecycled kan worden. Cradle to cradle betekent namelijk volledig hergebruik van grondstoffen van een product, in dit geval de beker.

Duurzame Gadgets Cradle to cradle Thermosfles

1. Sun Jar

Duurzamer leven gaat prima samen met gezelligheid en sfeer. Dat bewijst deze zonne-energielamp. De lamp is van glas en metaal, dus geen kunststoffen. In de lamp zit een LED lamp in de bijzonder realistische vorm van een kaars. Die geeft een niet van echt kaarslicht te onderscheiden geelachtige, flikkerende verlichting. In de kaars is een zonnepaneeltje geïntegreerd, dat de interne batterij oplaadt.

Duurzamer leven gadgets sun jar SHOP NU VOOR 26,99