Life

Deze 7 flessen mogen niet ontbreken in jouw home bar

flessen home bar

Wil jij graag thuis je gasten altijd hun favoriete drankje kunnen serveren? Dan is je eigen home bar inrichten een goed idee. Maar wat zijn nu de dranken die écht niet mogen ontbreken? We zetten voor je op een rij wat de de belangrijkste dranken zijn voor jouw perfecte thuisbar.

7. Wodka

Een van de uitgangspunten voor de perfecte homebar is dat je voor de dranken kiest die veel mix mogelijkheden bieden. Dat zit met wodka wel goed. Smirnoff of Absolut zijn relatief betaalbaar. Wil je wat exclusievere wodka in huis halen, kies dan voor Belvedere of Grey Goose.

6. Gin

Voor gin geldt in grote lijnen hetzelfde als voor wodka. Het belangrijkste ingrediënt voor de klassieke gin-tonic mag natuurlijk niet in jouw home bar ontbreken. Beefeater en Gordons zijn twee voorbeelden van bekendste merken waar je voor kunt kiezen als je goede gin in huis wilt halen. Home bar

5. Whisky en whiskey

Zoals je wellicht weet schrijf je whiskey met een e ertussen als het gaat om Ierse of Amerikaanse herkomst en whisky zonder e als het gaat om een Schotse productie. Ook landen als Japan en Canada die whisky produceren schrijven het zonder e. Welke soort je ook in huis haalt, whisky wordt vaker dan gin of wodka puur gedronken. Maar ook als mix, bijvoorbeeld met cola is deze drank populair.

4. Bourbon

Bourbon komt voornamelijk uit Amerika. Deze drank behoort ook tot de whisky-familie en heeft minimaal 51% mais als basis ingrediënt. Het wordt vaak omschreven als wat zoeter en rokeriger dan andere whiskysoorten. Prima als ingrediënt voor uiteenlopende cocktails of om gewoon puur te serveren.

Home bar

3. Rum

Rum is als basis voor klassieke mixen zoals de Mojito, de Pina Colada  ook een must have in je home bar. Of Daiquiries, hierin zit vaak witte rum, een lichtere variant met een mild zoete smaak. Bacardi is wat betreft rum één van de bekendste namen ter wereld. Een goede tweede is Tanduay.

2. Tequila

De drank Tequila komt uit Mexico en is een distillaat op basis van de blauwe agave, een vetplant met stekelige bladeren. Het is het onmisbare ingrediënt voor klassieke cocktails zoals de Margarita. Denk ook aan varianten van de Margarita, zoals de Margarita Sour en de Frozen Margarita. Maar de pittige smaak van de tequila leent zich uitstekend voor nog veel meer creatieve cocktails.

Home bar

1. Alcoholvrij

Over de gezondheidsrisico’s van alcohol is inmiddels veel bekend. Wil je alcoholische met niet alcoholische versnaperingen afwisselen? Dan mogen in jouw home bar non-alcohol drankjes niet ontbreken. Inmiddels zijn er al producten op de markt die de smaak van whiskey, rum, wodka en gin imiteren.