Life

7 dingen die je nooit tegen een vrouw moet zeggen

dingen die je nooit tegen een vrouw moet zeggen

Sommige dingen die je zegt werken bij een vrouw als een rode lap op een stier. Je mag dan wegduiken voor alles wat in haar buurt ligt, en als je pech hebt dan schreeuwt ze ook nog je trommelvliezen kapot. Dus kies je woorden zorgvuldig, en weet wanneer je iets kan zeggen. De 7 dingen in dit artikel moet je in ieder geval nooit tegen een vrouw zeggen.

Dingen die je nooit tegen een vrouw moet zeggen

We kunnen je geen handboek geven voor het begrijpen van vrouwen, elke vrouw is namelijk anders. We kunnen je wel een handje op weg helpen met dit artikel. Misschien behoeden we jou hiermee voor een scheldkanonnade en een naaldhak in je voorhoofd. Laten we beginnen met opmerkingen over je ex. Dat is voor haar al een red flag tijdens daten maar ook in relaties.

1. Dit zei mijn ex altijd (killer)

Ex-vriendinnen zijn een gevoelig onderwerp bij vrouwen. Je kunt je ex, en al zeker haar naam, beter helemaal niet noemen. Jouw vriendin zal de ziel uit je lichaam kijken als je haar vergelijkt met je ex-vriendin. Ook de opmerkingen ‘mijn ex kon dit ook goed koken’, ‘dit jurkje stond mijn ex ook goed’ of ‘mijn ex zei altijd..’ zullen ervoor zorgen dat je die avond op de bank slaapt. Kraak je ex-vriendin af, dat zal ze wel waarderen.

2. Dit staat je wel leuk

Als ze je vraagt hoe dat jurkje haar staat, dan is de opmerking ‘dit staat je wel leuk’ in haar optiek ijskoud. Jij ziet het als een compliment, maar zij heeft liever dat je krijsend van enthousiasme door de winkel rent. Een puppy is leuk, een paraplu met flamingo’s is leuk, wat zij aan heeft is zo geweldig dat je bijna een hartverzakking krijgt omdat ze er mega-bloedmooi-fantastisch uitziet. Onthou dat goed.

vrouwen

3. Ben je een beetje aangekomen?

Als je een blijf-van-mijn-lijfhuis voor mannen nog nooit van binnen hebt gezien dan is deze opmerking een goede stap in die richting. Deze vraag haalt de demon in haar naar boven, en die zal jou met huid en haar opvreten. De vraag of ze is aangekomen is taboe, heel erg taboe. De vraag of ze is afgevallen kan twee kanten op. Of ze vat het op als een compliment, of je krijgt de vraag; ‘vond je me dik dan?’ Oei.

4. Dit is werk voor mannen

Emancipatie is hot. Vrouwen willen graag hun mannetje staan, dus de opmerking dat iets mannenwerk is zal bij haar niet in goede aarde vallen. Als je geen zin hebt om die lamp op te hangen zijn de woorden ‘ik doe dat zo wel, dat is werk voor mannen’ genoeg om het haar te laten doen. Je moet dan wel luisteren naar het liedje ‘Independent women’ van Beyoncé.

vrouwen titanic

5. Wat reageer je emotioneel

Als ze haar punt duidelijk wilt maken dan moet je haar maar laten praten, ook al verheft ze haar stem en zie je die rimpel op haar voorhoofd groter en groter worden. Als je tegen haar zegt dat ze te emotioneel reageert dan ontploft ze nog heftiger dan de Vesuvius boven Pompeï. Dit soort woorden kun je beter niet gebruiken als ze haar emoties probeert uit te leggen.

6. Ga je dat allemaal opeten?

De emotie die loskomt als je deze woorden uitspreekt komt voor in dezelfde hersenkwab als de nummer 3 die we hierboven hebben behandeld. Als je haar deze vraag stelt dan vertaalt ze dit naar ‘ik vind je dik’. Soms hoef je niet eens een woord te zeggen. Als je het aantrekkelijk vindt om haar te zien eten, en je kijkt hoe ze dat doet, dan vertaalt ze dit ook naar ‘ik vind je dik’. Hou die woorden uit je mond!

vrouwen shotgun

7. Ben je ongesteld?

De vraag of ze ongesteld is zal ze als generaliserend ervaren, en is helemaal levensgevaarlijk als ze daadwerkelijk ongesteld is. Het is voor jou misschien een normale vraag, maar zij denkt dat je haar chagrijnig, jankerig en boos vindt, wat ze op dat moment ook wordt. Je kunt deze vraag beter niet stellen, of je krijgt graag een bord boerenkool naar je hoofd gesmeten, dan moet je het wel doen.