7 bizarre drank soorten
Food & Drinks

7 bizarre drank soorten waar je nog nooit van hebt gehoord

In welk drankje heb jij het meest zin? Mensen over de hele wereld genieten dagelijks van het heffen van een glas en het drinken van een drankje, zeker nu we midden in een pandemie zitten. Op zoek naar een leuke verandering bij het nuttigen van heerlijke alcoholische versnapering? Wij hebben 7 van de meest bijzondere drank soorten voor je op een rijtje gezet.

1. Baby muis wijn

Elke lijst met vreemde drank soorten moet een aantal beesten bevatten. Een worm op de bodem van een tequilafles? Amateurs. Hoe zit het met een ongeboren muis die onderin de fles rond drijft?

7 bizarre drank soorten
Foto door: synaethesia / Flickr Creative Commons

De bottelaars van dit drankje hebben ze daar opzettelijk in gestopt. Ondanks is dit drankje niet heel populair. Snap jij waarom?

2. Een likeur met een slang / schorpioen

Je eerste gedachte bij het zien van deze fles is misschien: Waarom? De volgende vraag die je zou moeten stellen: hoe hebben ze een slang / schorpioen in zo’n fles gekregen?

7 bizarre drank soorten
Foto door: Kevin Revolinski

Het concept uit de traditionele Chinese geneeskunde, is dat het gif van de slang dat in de drank wordt verspreid gezondheids- en vitaliteit voordelen geeft.

3. Absint

Deze kennen we allemaal wel, maar mocht natuurlijk niet ontbreken. Groene anijs en venkel zijn de dominante ingrediënten in dit bijna legendarische drankje. De reputatie als psychoactieve stof zorgt ervoor dat de meeste mensen Absint wel kennen.

7 drank soorten
foto door: Jack Newton / Flickr Creative Commons

In de Verenigde Staten en Europa was absint een groot deel van de 20e eeuw streng verboden. In Zwitserland, het land waar het vandaan komt, was het zelfs verboden in de nationale grondwet.

4. Pizzabier

Nee, ik bedoel niet pizza en bier. Dit is een brouwsel wat op smaak is gebracht met oregano, tomaten, knoflook en basilicum. Klinkt niet heel lekker, maar Tom en Athena Seefurth uit Campton Township, Illinois, wilden een perfect bier brouwen dat bij pizza past.

7 drank soorten
foto door: USB / Flickr Creative Commons

Wat ze bedachten – Mamma Mia Pizza Beer – is inmiddels uitgegroeid tot een hit. Elke batch wordt gemaakt met pizza margherita-ingrediënten op een volkoren korst, gehakt en als een theezakje in de puree gedrenkt. Alle stukjes worden dan uit het bier gefilterd. (Foto door USB / Flickr Creative Commons)

5. Melk Vodka

Ja, je leest het goed: pure melkwodka. Black Cow, een bedrijf in West Dorset, Engeland, gebruikt de melk van grasgevoerde koeien en maakt er drank van.

7 drank soorten8
Black Cow Vodka

Het bedrijf fermenteert de stof die ontstaat bij het maken van kaas, dat vervolgens wordt gedestilleerd, gemengd en gefilterd. Zou jij het willen proberen?

6. Gerookte zalm vodka

Je leest het goed. Deze drank is gemaakt met echte gerookte zalm en gedestilleerd met gletsjerwater. Dit drankje is in het bijzonder gemaakt om te worden gemixt in een Bloody Mary.

7 Drank soorten8
Alaska Distillery

7. Sriracha vodka

Deze is voor de liefhebbers van pittig eten. Dit hete drankje is geïnspireerd op de bekende Sriracha saus en heeft zelfs een vergelijkbaar fles ontwerp. Net als de zalmwodka is deze likeur bedoeld voor in een Bloody Mary.

7 drank soorten7
UV Vodka