beste herenkapsels voor kort haar
Style

Herenkapsels: 7 beste looks voor mannen met kort haar

Heel wat mannen zijn fan van kort haar. Het is namelijk relatief makkelijk in onderhoud, terwijl je toch behoorlijk wat opties hebt. Die opties moet je wel zien te vinden. Zit je (letterlijk) met je handen in het haar, omdat je geen idee hebt wat je ermee moet? Check dan deze 7 top herenkapsels voor kort haar.

De beste mannenkapsels voor kort haar

Hoewel het lijkt alsof je met kort haar niet zoveel kunt, zijn er toch verrassend veel stijlvolle en trendy herenkapsels waar je mee kunt spelen. Je kunt namelijk aan de slag met verschillende lengtes, scheidingen en haarlijnen. Van een crew cut tot een stijlvol kuifje, bijna alle korte herenkapsels zijn redelijk makkelijk bij te houden. Dus check de lijst en kies je nieuwe favoriete look.

1. Makkelijke crew cut

Het eerste kapsel dat je kunt proberen is de zogenaamde crew cut. Dit kapsel is ontzettend makkelijk om fris te houden, maar is tegelijkertijd ook stijlvol. Het haar op je hoofd is hierbij een klein stukje langer dan de zijkanten, terwijl je voorste haren weer langer zijn dan bij je kroon.

Het effect is dat je haar een horizontale lijn vormt als je je kapsel van de zijkant bekijkt. Een crew cut staat vooral goed bij mannen met dik haar en een relatief rechthoekig gezicht.

crew cut herenkapsel

2. Klassieke buzz cut

Een klassieke buzz cut lijkt enigszins op de crew cut. Het verschil is echter dat het haar doorgaans overal op je hoofd even lang is. Het is het kapsel dat je vaak bij militairen ziet. Een buzz cut heeft bijna geen onderhoud nodig en is in de zomer lekker koel. Je moet je haar alleen wel om de zoveel tijd even trimmen.

Wist je trouwens dat het iconische Peaky blinders kapsel geïnspireerd is door de buzz cut? Make-up designer Laura Schiavo combineerde de korte haarstijl met portretten van criminelen uit Peter Doyle’s boek “Crooks Like Us’ en de iconische haarstijl was geboren.

buzz cut herenkapsels

3. Ivy League herenkapsels

De Ivy League staat ook wel bekend als de Harvard Clip of Princeton. Het kapsel verwijst niet voor niks naar Ivy League universiteiten. Het is namelijk perfect voor een professionele en zakelijke look. Ivy League staat bekend als een nette en vlotte haarstijl, waarmee je ook gewoon naar een feestje kunt.

Net als bij de crew cut zijn de haren op je hoofd langer dan aan de zijkant. Die horizontale lijn is echter niet van belang en doorgaans hoort bij het kapsel wel een scheiding. Je langste haren zijn maximaal 2 cm, waarmee je een soort mini kuif creëert.

Ivy League herenkapsels

4. Opgeschoren looks

Next up zijn de opgeschoren looks. Hierbij heeft de zijkant van je hoofd ook kortere haartjes dan bovenop, maar het verschil is een stuk groter dan bij bijvoorbeeld Ivy League of crew cut kapsels.

Je hebt dus veel langere lokken bovenaan, die je kunt stylen met een scheiding of bijvoorbeeld makkelijke wax golven. Overigens kun je ook spelen met de hoogte van het opgeschoren gedeelte. Zelf doen? Check dit stappenplan om je haar zelf op te scheren.

opgeschoren herenkapsels

5. Fade herenkapsels

Fade kapsels zijn een variatie op de opgeschoren haarstijl. Het opgeschoren gedeelte is hier niet overal even lang. Het vervaagt namelijk als een soort gradiënt van boven naar onder. Ook hier kun je weer spelen met waar je fade precies begint.

fade herenkapsels

6. Stijlvol kuifje

De kuif is voornamelijk bekend geworden door Elvis en is één van de meest iconische kapsels ooit. Je kunt hem nu nog steeds inzetten om er stijlvol uit te zien, maar hij ziet er wel een stukje anders uit dan in de tijd van Elvis.

Qua hoogte kun je variëren van een moderne korte kuif tot de zogenaamde undercut-kuif. Bij dat laatste is de rest van je haar kortgeschoren, zoals bijvoorbeeld bij een fade. Een kuif is overigens redelijk makkelijk in model te brengen met een beetje gel of wax.

kuifje herenkapsels

7. Klassieke Caesar cut

Zoals je verwacht is de klassieke Caesar cut vernoemd naar de welbekende Julius Caesar. De haarstijl combineert zowel moderne als klassieke looks en valt vooral op door de rechte lijn van het haar op je voorhoofd.

Je krijgt de look door het haar bovenop je hoofd naar voren te kammen, waardoor een stuk van je voorhoofd wordt bedekt. Hiervoor kan je haar niet te lang zijn, anders komt het over je ogen.

Caesar cut herenkapsels

Herenkapsel inspiratie voor mannen met kort haar

Met deze mooie heren kapsels voor kort haar kun je weer even uit de voeten. Maar je weet dat je look niet alleen uit je haar bestaat. Met deze 10 kledingstukken maak je het helemaal af en blijkbaar vinden vrouwen je dan ook nog eens aantrekkelijker.

Ook je baard kan je look een boost geven of juist teniet doen. Check daarom ook deze tijdloze en trendy baardstijlen om te bepalen wat bij je gezicht past en wat juist not done is.