bekende nederlanders poker
Geld & Carrière

7 Bekende Nederlanders die (professioneel) pokeren

Poker is en blijft onverminderd populair en tegenwoordig is het in veel landen mogelijk om mee te doen aan toernooien. Zo heb je in Nederland geregeld pokertoernooien die opgezet worden door partijen die daar gespecialiseerd in zijn, alsook door (online) casino’s. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan internationale toernooien die in verschillende landen een lokale opzet kennen voor kwalificatie, of dit via online poker organiseren.

Op het moment dat je doorstroomt naar de grote finales gaat het om het echte grote geld waarvoor je speelt. Meer dan eens wordt een finale in gokstad Las Vegas gespeeld. Het mooie is dat het een lage instapdrempel kent. Iedereen kan meedoen en zo zijn er ook genoeg bekende Nederlanders die zich al dan niet professioneel met poker bezighouden. Tijd om die eens op een rijtje te zetten.

7. Baas B

De rapper Baas B, die vooral bekend werd door zijn samenwerking met Lange Frans, is verre van een echt professionele pokeraar, maar hij is niet vies van het spelletje. Zo heeft hij meer dan eens meegedaan aan toernooien en hoewel zijn verdiensten niet groot zijn, stelde hij in een interview ooit eens dat poker ‘mentale topsport’ is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door B A A S B (@baasb.official)

6. Peter Plasman

De bekende advocaat zou je niet zo snel in verband brengen met poker, maar hij speelt zeker graag een potje mee. Hij is weliswaar geen professioneel speler, maar zijn resultaten zijn niet verkeerd. Zo speelde hij bijvoorbeeld in 2021 mee in de Master Classics of Poker, waarbij hij eerste werd in de voorronde. Niet gek voor een amateur. Dit leverde hem een bedrag van € 5.000,- op, dat hij doneerde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peter Plasman (@peterplasman)

5. Frank Lammers

De bekende Nederlandse acteur Frank Lammers kennen we natuurlijk van de Jumbo reclames en zijn rol in de Vlaams/Nederlandse tv-serie Undercover. Wat veel mensen niet weten is dat Frank graag een potje poker speelt. Hij speelt weliswaar niet op hoog niveau, maar heeft in zijn pokeractiviteiten toch al een kleine € 5000,- bij elkaar gespeeld. Niet gek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frank Lammers (@franklammersofficial)

4. Richard Witschge

Na zijn voetbalcarrière, waarin hij uitkwam voor onder andere Ajax, Blackburn Rovers en Girondins de Bordeaux, is de prof zich gaan richten op zaken rondom het voetbal. Denk dan aan trainen van het eerste van Ajax. Ook is hij niet slecht in pokeren. Samen met andere bekende voormalige profs speelde de oud-voetballer weleens mee in toernooien. Zijn beste resultaat? Een winst van € 45.000,- tijdens de Master Classics of Poker, waar hij zevende werd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Richard Witschge (@richardwitschge)

3. Raemon Sluiter

Voormalig tennisser Raemon Sluiter is ook niet vies van een potje poker en heeft zich na zijn sportcarrière een tijd lang beziggehouden met het spel. Dit deed hij samen met zijn partner Fatima Moreira de Melo, die overigens een stuk succesvoller dan hem was. Hij heeft een vrij lange tijd op professioneel niveau gespeeld en zijn winst wordt geschat op ongeveer € 65.000,-.

2. Alberto Stegeman

De man die altijd tegen het onrecht strijdt, is vooral bekend van zijn programma’s op televisie. Hij speelt echter ook graag een potje poker en is daar zeker niet slecht in. Zo deed de bekende presentator in 2018 mee aan de Master Classics of Poker en als liefhebber wist hij het hoofdevenement te winnen. Dit leverde hem maar liefst € 240.000,- op. In zijn ‘carrière’ heeft Stegeman een klein half miljoen bij elkaar gespeeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alberto Stegeman (@alberto.stegeman)

1. Fatima Moreira de Melo

De voormalig hockeyster Fatima Moreira de Melo is met afstand de meest bekende pokeraar van Nederland als het op BN’ers aankomt. Ze heeft ruim 10 jaar op professioneel niveau gespeeld en gezien ze daarvoor al bekend was, werd ze ook volop ingezet voor de marketing van PokerStars. Ze heeft aan veel toernooien meegedaan en wist net na de instap in deze wereld iedereen te verrassen door gelijk door te stomen naar de finaletafel van Master Classics of Poker. Het beste resultaat wat ze heeft geboekt is een winst van € 70.000,- door tweede te worden tijdens het UKIPT Main Event. In haar carrière heeft ze richting de half miljoen bij elkaar gespeeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FATIMA MOREIRA DE MELO (@fatimademelo)

Voor Alberto Stegeman is het echt een hobby, die hem zeker geen windeieren heeft gelegd. De meeste spelers in het bovenstaande overzicht zijn meer gelegenheidsspelers, die het op zich best netjes hebben gedaan. Qua echt professioneel spelen steekt Fatima Moreira de Melo er met kop en schouders bovenuit met in haar schaduw Raemon Sluiter.