Health

Dit zijn 6 voordelen van een maand geen alcohol drinken

maand geen alcohol drinken

Een wijntje bij het eten, een biertje bij een voetbalwedstrijd of een glaasje jenever omdat de kat jarig is. We vinden altijd wel een excuus om een flesje wijn open te trekken. En waarom niet? Even gezellig een borreltje doen, daar is niets mis mee toch? Maar als je die borrel een maand laat staan, wat gebeurt er dan? Je leest de 6 voordelen van een maand geen alcohol drinken in dit artikel.

Een maand geen alcohol drinken

Met een avondje doorzakken is niets mis. De kans dat je met een knallende koppijn op de bank wakker wordt neem je maar voor lief. Een kater hoort er nu eenmaal bij. Maar probeer eens een maand geen alcohol te drinken, de veranderingen die je dan doormaakt zijn verbazingwekkend te noemen. We hebben hieronder een aantal voordelen op een rijtje gezet.

Lees ook: Dit zijn de 6 lekkerste alcoholvrije biertjes

1. Je hebt een maand geen katers meer

Kotsmisselijk wakker worden met een gigantische koppijn is verleden tijd. Je hoeft je karkas niet naar het toilet toe te slepen om dat broodje kebab met extra knoflooksaus uit je maag te rochelen. Nog maar niet te spreken over de depressieve nasleep die de realiteit grijs en grauw maakt. Geen alcohol = geen kater, dus je voelt jezelf een stuk beter.

2. Je slaapt een stuk beter

Als je na een avond stappen knock-out op de bank in slaap valt dan denk je dat je goed slaapt, maar dat is een misvatting. Je rust niet uit. Je zult merken dat je tijdens een maand onthouding een stuk dieper en regelmatiger slaapt, en dus ook veel meer uitgerust wakker wordt. Dat geeft weer extra energie, dat je kunt gebruiken voor andere dingen. Een regelmatige slaap is goed voor lichaam en geest.

Een maand geen alcohol drinken the hangover

3. Je wordt scherper

Als je hersenen de mistige wolk dat alcohol heet niet hoeft te verwerken dan heeft je brein de tijd voor andere zaken. Je zult merken dat je veel scherper, productiever, en mentaal fitter wordt. Je bent in staat om sneller te denken en zul je dus veel efficiënter kunnen werken aan andere zaken. Alcohol is een gifstof, daar maak je jouw hersenen niet blij mee. Een maand geen alcohol drinken zuivert je gedachten.

4. Je krijgt een betere uitstraling

Het is niet erg als je op een zondag boodschappen gaat doen met de Amy Winehouse-look. Maar als je er elke dag uitziet en ruikt als een clochard met een goedkope fles wijn dan is dat niet goed voor je zelfvertrouwen. Je zult zien dat je tijdens een maand water in plaats van wijn een gezondere uitstraling krijgt, je ziet er simpelweg frisser uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NPO (@npo.nl)

5. Je valt af

In alcohol zitten veel calorieën. Nee, cola-light bij je rum gooien draagt niet bij aan het afvallen, dat is een stom excuus dat je gebruikt om toch te kunnen drinken tijdens een verkapt dieet. Als je een maand niet drinkt dan val je af, klaar. Zolang je het niet dagelijks compenseert met een happy-meal en een grote kapsalon. Je eet over het algemeen slechter als je drinkt. Je lichaam snakt naar een vette hap om de alcohol in je lichaam te kunnen neutraliseren.

6. Je bent minder somber

Als je veel drinkt dan ben je vaker somber en negatief. Deze gevoelens verdwijnen als je een maand niet drinkt. Je energielevel is hoger en stabieler. Je bent ook wel blij en opgewekt na een fles whiskey, maar je breekt onbewust jouw reserve aan serotonine aan. Dat opgewekte gevoel heeft zijn prijs, en die betaal je de volgende dag. Een maand geen alcohol drinken is beter voor je gemoedstoestand in het algemeen.