Deze schoenen draag je onder een spijkerbroek
Style

Deze 6 schoenen match je succesvol onder elke spijkerbroek

Hoewel de spijkerbroek begon als echte werkkleding, zie je hem tegenwoordig in allerlei verschillende settings terug. Van casual naar semi-formeel, de spijkerbroek is behoorlijk multifunctioneel. De look en stijl van je jeans zijn hierbij wel belangrijk, net als de schoenen die je eronder draagt. Met deze tips weet je precies welke schoenen je, afhankelijk van de gelegenheid, onder je spijkerbroek kunt combineren.

1. Gympen voor een casual look

De athleisure trend is al een tijdje behoorlijk populair en dat betekent dat je tegenwoordig prima weer gympen onder je spijkerbroek aankunt. Het zorgt voor een casual look, die je kunt aanpassen met je bovenkleding.

gympen onder spijkerbroek

Zo kun je je outfit verschuiven naar smart causal, als je je gympen en spijkerbroek combineert met een blazer of coltrui. Wat de sneakers betreft kun je zo gek doen als je wilt, maar voor een wat strakkere look zijn simpele witte of zwarte gympen het beste.

Score vans gympen
Vans UA Old skool / Beeld: Score
Shop nu voor 75 euro

2. Chukka laarzen voor smart casual

Ook met chukka laarzen, je weet wel die enkelhoge leren laarzen met een suede bovenwerk, kun je je spijkerbroek verheffen naar smart casual. De meeste mensen denk bij het woord chukka aan bruine suede Timberlands en die zouden inderdaad werken voor een wat stoerdere look. Mocht je wat verfijnder over willen komen, kun je kiezen voor glad leer in het zwart. Dit is sowieso een wat stoerdere look.

Chukka laarzen onder jeans

Panama Jack chukka laarzen / Beeld: Amigo

Shop nu voor 184,95 euro

3. Derby van smart casual tot semi formeel

Als je voor derby schoenen gaat, verplaats je je look meer richting semi formeel. De schoenen zijn handig om je spijkerbroek een elegantere uitstraling te geven. Een donkere spijkerbroek versterkt het effect en al helemaal als je het combineert met een stijlvol jasje. Derby schoenen komen in allerlei verschillende kleuren en ook daar kun je mee spelen om een bepaalde look te creëren.

derby schoenen onder spijkerbroek

4. Instappers: relaxt en luxe

Als je geen zin hebt in gedoe met veters, kun je je spijkerbroek ook combineren met instappers. Ze geven je meteen een relaxte, maar toch luxe uitstraling. Het moet natuurlijk wel je ding zijn.

instappers onder jeans

In ieder geval heb je veel keuze wat betreft materialen en kleuren, zodat er altijd wel een paar is dat bij de rest van je outfit past. Deze instappers zijn perfect voor een kantoordag vol meetings.

Antony Morato instapper
Antony Morato instapper / Beeld: Amigo

Shop nu voor 79 euro 129,95)

5. Bootschoenen aan land

Bootschoenen worden doorgaans geassocieerd met chino’s en korte broeken en dan natuurlijk op een luxueuze jacht of zeilboot. Maar je kunt ze ook gewoon op het vaste land aan onder je spijkerbroek. Het effect dat ze hebben is vergelijkbaar met dat van de instappers en ze voegen dan ook wat verfijndheid aan je outfit toe. Vergeet niet een flesje champagne mee te nemen.

bootschoenen onder spijkerbroek

6. Oxford schoenen voor een formele spijkerbroek

Dan hebben we nog oxford schoenen, die veel lijken op derby schoenen. De oxfords zijn wat strakker en zakelijker vormgegeven, terwijl derby schoenen er net wat meer casual uitzien. Één van de verschillen tussen de twee is dat bij de derby de vetersluiting niet is vastgenaaid, wat zorgt voor meer volume en een minder formeel geheel. Als je je jeans zo formeel mogelijk wilt aankleden, ga je voor de oxford variant. Kies wel voor de traditionele kleuren, zoals bruin en zwart.

oxford schoenen

Nu weet je welke schoenen je nodig hebt voor je spijkerbroek, maar weet je ook hoe je aan de juiste spijkerbroek komt? Daar begint het allemaal mee. Mocht je twijfelen, hebben we de ultieme tips om altijd perfect passende jeans te vinden.