standjes
Life

Dit zijn de 6 beste standjes om calorieën te verbranden

Niet iedereen is een groot fan van sporten, maar de meeste mensen zijn wel graag actief tussen de lakens. We kunnen deze vorm van ‘sexercise’ goed combineren met het verbranden van calorieën. Met de juiste standjes kun je zelfs meer calorieën verbranden dan je voor mogelijk hield! Maar welke standjes zijn hiervoor het beste geschikt? Wij zochten het graag uit.

Beste standjes om calorieën te verbranden

Dat het hebben van seks goed is voor je lichaam was al bekend, een reguliere liefdesdaad scheelt al snel tot 100 calorieën per uur. Onderzoekers van de Universiteit van Montreal vroegen 21 heteroseksuele koppels tussen de 18 en 35 jaar om één keer per week seks te hebben terwijl ze een activity tracker droegen, wat een helse opgave moet dat zijn geweest.

Uit dat onderzoek kwam naar voren dat vrouwen 65 calorieën, en mannen 100 calorieën verbranden tijdens de coïtus. We kunnen wel raden waarom dit aantal bij de man hoger ligt. Als je hard kreunt kunnen daar zelfs nog 18 tot 30 calorieën bij komen. Ben jij benieuwd hoeveel calorieën je kwijtraakt tijdens de daad? Gebruik dan deze handige sekscalculator, ja dat bestaat echt. Oké, dan nu de beste standjes.

standjes calorieën american pie

1. Doggystyle de luxe

Dit standje zagen we al eerder voorbijkomen tijdens de beste standjes volgens mannen, maar deze favoriet is van alle erotische markten thuis. De vrouw gaat op haar knieën zitten en de man neemt haar in snel tempo van achteren, de vrouw beweegt ondertussen mee door bij elke stoot haar lichaam mee te bewegen. Ook een ferme tik op haar kadetjes draagt bij aan dit sportieve standje.

2. Missionaris met heup dips

Het missionaris-standje is nog ouder dan de prostituees langs de weg naar Rome. We zagen deze al in de beste standjes voor op de camping. De vrouw gaat op haar rug liggen en de man tussen haar benen, maar er is een actief verschil met het reguliere standje; de vrouw gaat op en neer met haar heupen en spant haar core aan, zo verbranden jullie beiden een hoop calorieën.

standjes calorieën fat people

3. Staande cowgirl

Standje cowgirl kennen we van de beste standjes volgens vrouwen, en heeft uiteraard verschillende variaties. Dit standje kan niet in bed, dus jullie moeten een andere plek in huis bedenken, zoals een gedekte eettafel. De man gaat liggen, de vrouw staat over hem heen met een been aan beide kanten, daarna squat ze op en neer op zijn joystick. Vooral de dame in kwestie verliest zo veel calorieën.

4. De sexy kruiwagen

Dit is een doggystyle-versie waarin de vrouw lekker aan haar core kan werken terwijl de man aan haar intieme lichaamsdeel werkt. Het principe is hetzelfde als standje doggystyle, maar de man pakt haar benen vast zodat de vrouw in een ‘planking positie’ terechtkomt. Het is even een werkje voor haar, maar dat moet ze er maar voor over hebben.

standjes calorieën norbit

5. De draaitol

De draaitol kennen we nog van de 6 beste standjes voor groot geschapen mannen. Bij dit actieve standje gaat de man op de rand van het bed zitten, en de vrouw met haar rug naar hem toe bovenop zijn jongeheer. Daarna maakt ze draaiende bewegingen met haar heupen, en ook de man kan met zijn heupen aan de gang.

6. De vluchtheuvel

Anders dan de naam doet vermoeden is het bij dit standje wel toegestaan om sneller dan 30 kilometer per uur te penetreren. Er is best wat oefening voor nodig, zoals bij de beste standjes voor gevorderden. Jullie staan beiden. De man tilt de vrouw op, waarna ze haar benen in zijn nek legt en achterover gaat hangen. Daarna is het een kwestie van bewegen.

standjes calorieën