50 cent
Geld & Carrière

Rapper 50 Cent gaf concert in Nederland: dit verdient hij per show

Rapper 50 Cent was onlangs in het land. Hij verzorgde een optreden in Ahoy, Rotterdam. De tussenstop In Nederland maakt deel uit van zijn wereldtournee. Hoewel hij al sinds 2005 geen hits meer heeft gescoord in ons land, is de rapper nog steeds uitermate populair en betalen mensen graag om hem te zien optreden. Maar wat verdient 50 Cent per show? Wij zochten het uit.

Een hiphop legende

Rapper 50 Cent wordt in één adem genoemd met Eminem, Snoop Dogg, en Dr Dre. Hij wordt gezien als een artiest die de hiphopscene aanzienlijk heeft veranderd. 50 Cent (echte naam Curtis Jackson) werd in 1975 geboren in New York, en wist na een moeilijke jeugd, waarin criminaliteit centraal stond, door te breken als rapper. Die doorbraak redde zijn leven, al was dat kort daarvoor bijna beëindigd omdat hij was neergeschoten, waarbij hij werd getroffen door negen kogels.

Na de schietpartij in 2000 besloot hij het over een andere boeg te gooien. Hij nam zelf nummers op, en raakte steeds bekender in de hiphopscene. Zijn samenwerkingen met andere artiesten bleef niet onopgemerkt. In 2001 stonden rapper Eminem en Dr Dre met een contract voor zijn deur, dat hij zonder twijfel tekende. Sindsdien is hij één van de meest succesvolle hiphop-artiesten aller tijden, met 20 miljoen verkochte cd’s, twee platina albums en uitverkochte stadions.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 50 Cent (@50cent)

Dit verdient 50 Cent per show

50 Cent heeft flink wat geld binnen weten te harken met zijn muziek. Hij verdient daarnaast ook bakken met geld als ondernemer. Zo heeft hij zijn eigen cognac- en vodka merk. Hij is ook acteur, en speelde o.a in de films Den of Thieves en Escape Plan. Volgens verschillende bronnen heeft de rapper op dit moment een vermogen van 40 miljoen dollar. Daar komt tijdens zijn huidige wereldtournee nog eens wat miljoenen bovenop.

Hoeveel hij exact per show verdient kunnen we niet achterhalen, maar we weten dat hij tussen de 250K en 350K kost om te boeken, dus dat houdt hij minimaal over aan een optreden. Dan gaan we uit van informatie dat we kunnen vinden op het web. Zijn huidige Greenlight Gang World Tour omvat tientallen show’s, dus hij zal zeker met meerdere miljoenen terug naar Amerika vliegen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 50 Cent (@50cent)