5 tips voor de eerste date
Life

5 tips voor de eerste date die wetenschappelijk bewezen zijn

Daten in de 21ste eeuw is een beetje alsof je een kind in de snoepwinkel bent. Met de hoeveelheid apps die tegenwoordig beschikbaar zijn, lijkt een date regelen makkelijker dan ooit. Maar de date vervolgens plannen kan lastig zijn. Daarom hebben wij 5 tips voor de eerste date uitgezocht.

5 tips voor de eerste date

Nu komt het moeilijke deel: het plannen van je eerste date. Dit kan nogal zenuwslopend zijn. Aan de ene kant wil je het liefst van de daken schreeuwen hoe leuk je je crush wel niet vindt. Aan de andere kant wil je ook niet overkomen alsof je te hard je best doet zodat je in de friend-zone beland.

Om je wat te verlichten van die zenuwen zijn wij op onderzoek uit gegaan om te ontdekken wat nou echt een geweldige eerste date maakt. Dit zijn 5 tips voor de eerste date die ook nog eens wetenschappelijk bewezen zijn.

5_tips_voor_de_eerste_date

1. Gespreksonderwerp

Op deze tip kon je al rekenen. Een vanzelf gaand gesprek hebben waarin je elkaar écht leert kennen is onmisbaar. Een studie heeft aangetoond dat een interessant gespreksonderwerp goed werkt op de eerste date. Vrouwen hebben de neiging om lege complimenten en pogingen tot ‘humor’ slecht te beoordelen, iets waar mannen nogal vaak last van hebben.

In plaats daarvan voelen ze zich aangetrokken tot een date die aanleiding geeft tot gespreksonderwerpen waaruit blijkt dat je intelligent, nieuwsgierig en beschaafd bent. Tip: als degene die tegenover je zit een verhaal over zichzelf verteld, antwoord dan altijd door een soortgelijk verhaal te vertellen. Houdt het gesprek gelijkwaardig.

2. Lichaamstaal begrijpen

Zowel verbale als non-verbale communicatie tijdens een date is erg belangrijk. Misschien zijn je non-verbale ‘geluiden’ zelfs harder dan je verbale. Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in wat je crush te zeggen heeft, vouw dan niet je armen over elkaar heen. Kantel je hoofd en leun een klein beetje voorover. Dit is een perfect voorbeeld van een non-verbale indictor waarin je laat zien dat je het leuk vindt wat ze te zeggen heeft.

tips_voor_de_eerste_date_leg_geen_onnodige_druk_op_je_date

3. Leer van het verleden

Zelfreflectie is de sleutel tot zelfverbetering. Je kan blijven hangen in negatieve emoties over de vorige date die je had, of je kunt naar jezelf kijken en proberen te leren over wat je misschien beter had kunnen doen. Misschien gedroeg je je tijdens je date wel onbedoeld onvriendelijk. Is er iets wat je had kunnen doen waarop je date niet afknapte? Denk hier goed over na.

4. Leg geen onnodige druk op je date

Heren, we begrijpen het. Misschien voel je je wel onprettig over het feit dat je nog steeds single bent, en dat eigenlijk helemaal niet wil. Of misschien heb je al langer een crush op een desbetreffend persoon, en wil je gewoon dat het allemaal goed uitpakt. Denk eraan – een eerste date gaat er niet om of je met diegene wil trouwen. Probeer het luchtig te houden en iemand echt te leren kennen. Als het klikt, klikt het.

5. Herken rode vlaggen

Liefde maakt blind. Dat is algemeen bekend. We zijn allemaal ooit slachtoffer geworden van de vlinders in onze buik. Dat betekent niet dat er geen rode vlaggen zijn. Vooral in het prille begin is het goed om ze alvast op te merken, zodat je daarna knopen kan doorhakken.

De zogenoemde ‘red flags’ kunnen echt van alles zijn. Als in het constant onderbreken tijdens je verhaal, of het overschrijden van je emotionele of fysieke grenzen. Denk eraan – wat er ook gebeurt, bescherm jezelf ten alle tijden. Je bent gewoon beter dan dat.

5_tips_voor_de_eerste_date_herken_rode_vlaggen

Daten in de 21ste eeuw

In een wereld waar sociale media de uiterlijke norm bepaald, ligt onzekerheid op de loer. Hier hebben we allemaal wel eens last van. Precies daarom bieden wij je houvast met deze 5 tips voor de eerste date. Als je je crush al wel aan de haak hebt geslagen, zijn hier nog de 5 beste standjes volgens vrouwen.