5 tips voor mannen om de beste jeans te kopen
Style

5 tips voor mannen om de beste jeans te kopen

Wat is een van de populairste kledingstukken ter wereld? Dat kan natuurlijk alleen maar de spijkerbroek zijn. Van bouwvakker tot succesvol zakenman, iedereen heeft wel enkele denim broeken in de kast liggen. Maar met zoveel verschillende stijlen, pasvormen en wassingen kan het een flinke klus zijn om een keuze te maken die perfect bij je past. Maak je geen zorgen, hier zijn vijf praktische tips om het overweldigend jeans aanbod overzichtelijk te maken:

1.  Kies de juiste pasvorm

Klinkt logisch, maar veel mannen gaan hier toch de fout in. Voordat je naar de kassa loopt of op ‘bestellen’ klikt, zorg ervoor dat je een jeans hebt die past bij je lichaamstype. Ben je bijvoorbeeld breed in de heupen, dan is een Relaxed-Fit geschikt voor je. Heb je een slank postuur, dan pas je prima in een skinny jeans. Heb je juist gespierde benen, kies spijkerbroeken met elastaan (stretch) of kies een Tapered-Fit. Deze broeken zijn wijder van boven en worden smaller naar de enkels toe.

2. Let op de kwaliteit van de stof

De gezegde goedkoop is duurkoop is niet voor niets ingeburgerd geraakt. Laat de stof van de jeans door je handen gaan en kijk goed naar de afwerking. Zijn de stiksels, knopen, ritsen en zakken netjes afgewerkt? Voelt de stof stevig en veert deze direct terug wanneer je het uitrekt? Een goede spijkerbroek gaat jaren mee als je ze goed blijft onderhouden. Laat je vooral niet te veel afleiden door merknamen en marketing; jij bent uiteindelijk degene die bepaalt of een jeans goed genoeg is.

3. Kies de juiste kleur

 Hoe donkerder de jeans, hoe netter deze overkomt. Het is dus niet vreemd dat sommige mannen ervoor kiezen om donkere spijkerbroeken naar het kantoor te dragen. Daarnaast heb je merken die ervoor kiezen om jeans wassingen te geven om de broeken er versleten uit te laten zien. Deze vintage stijl geeft je outfit een rauw randje. Zo zijn PME Legend jeans verkrijgbaar in opvallende wassingen met stoere details geïnspireerd op Amerikaanse vrachtpiloten van vroeger.

4. Pas verschillende merken en modellen

 Het is verstandig om tijdens het passen verschillende jeans uit te proberen. Er is namelijk verschil tussen de merken als het gaat om model en maat. Het kan dus zijn dat een bepaalde pasvorm perfect is bij merk A, maar niet bij merk B. Wees hiervan bewust voordat je op automatische piloot jeans koopt of bestelt. Vergeet niet om je benen te buigen en even op en neer te hurken! Zo weet je of je nieuwe spijkerbroek ook comfortabel zal zitten tijdens je dagelijkse bezigheden.

5. Weet waarom je jeans koopt

Een van de redenen waarom een spijkerbroek zo populair is, is vanwege de veelzijdigheid waarin je ze stijlvol kunt dragen. Toch wil dit niet zeggen dat je lukraak een jeans kunt kopen in de hoop dat het bij je outfits gaat passen. Denk goed na voor welke gelegenheden je de spijkerbroek gaat kopen. Is het voor weekenden weg in de Ardennen of borrelen met vrienden? Laat je eventueel door winkelpersoneel adviseren als je twijfelt welke jeans het beste bij je stijl past.