Style

De 5 dingen die je moet weten over herenparfum

5-tips-herenparfum
(Foto: Freepik)

Een aantrekkelijke geur kan een gamechanger zijn als het gaat om zelfvertrouwen en de aandacht van vrouwen. Dus, hoe vind je die perfecte geur die bij jouw stijl past en net zo belangrijk: hoe gebruik je het? We zetten 5 cruciale zaken die je absoluut moet weten over herenparfum op een rij.

1. Hoe koop je het parfum dat perfect bij je past?

De zoektocht naar de perfecte herenparfum begint simpelweg met uitproberen. Je merkt al snel welke geuren je bevallen. De keuze loopt enorm uiteen: van houtachtig en rokerig tot fris en citrusachtig. In parfumwinkels en warenhuizen kun je altijd dingen uitproberen. Verwacht niet dat je meteen een match vindt:  waarschijnlijk heeft het wat tijd nodig, dat is normaal. Extra tip: neem je partner of een goede vriend mee als je op een parfum zoektocht gaat.

Zodra je je ideale geur hebt ontdekt, investeer dan in een grotere flacon of koop meerdere flesjes. Waarom? Omdat herenparfums, behalve de echte klassiekers, soms uit productie gaan. Je wil voorkomen dat je net jouw signature scent hebt gevonden en dat deze prompt daarna niet meer verkrijgbaar is. Maar onthoudt ook dat smaken kunnen veranderen na verloop van tijd. Dus blijf af en toe nieuwe geuren proberen. tips herenparfum

2. De juiste spuittechniek

De juiste techniek bij het aanbrengen van herenparfum is essentieel. Spuit de geur op ongeveer 10 centimeter afstand van je lichaam. Waarom? Dit zorgt ervoor dat de geur gelijkmatig over je huid wordt verspreid, zonder dat het overweldigend wordt. Het resultaat is een subtiele, verleidelijke geurwolk om anderen om je heen te  betoveren. Als je te dichtbij spuit, kan een klein plekje op je lichaam juist te sterk geuren.

3. Strategische spuitplekken

Nu je de juiste spuittechniek onder de knie hebt, is het tijd voor de volgende essentiële stap: Wat zijn de beste plekken om je herenparfum aan te brengen? Dat zijn je nek, hals, polsen en ja, achter je oren. Waarom achter je oren? Stel je die spannende ontmoetingen en momenten in de kroeg of club voor. Als iemand zijn neus in de buurt van je oren heeft, zal hij of zij die verleidelijke geur zeker opmerken. Een klein beetje parfum achter de oren kan een grote impact hebben op een gezellige avond.

tips herenparfum

4. Eau de toilette, eau de cologne en eau de parfum: wat zijn de verschillen?

Je hoort vaak de termen eau de toilette, eau de cologne en eau de parfum: is dat nu allemaal hetzelfde? Nee, we zetten de verschillen voor je op een rij:

Eau de Cologne: Deze herenparfum gebruik je vaak voor dagelijks gebruik gezien hij wat lichter en frisser is. Dit parfum bevat het laagste percentage geurbestanddelen, ongeveer 3% tot 5%.

Eau de Toilette: Deze lichte, waterige formule bevat 5 tot maximaal 15% aromatische ingrediënten. Het biedt een langere levensduur dan cologne en is perfect voor een avondje uit.

Eau de Parfum: Met een hogere concentratie van aromatische ingrediënten, ongeveer 15%, blijft deze geur langer ruiken. Het is een uitstekende keuze voor speciale gelegenheden.

Parfum: biedt de hoogste geurconcentratie, vaak tussen de 20% en 40%. Slechts een paar druppels zijn voldoende om de geur de hele dag – of zelfs langer – te laten duren. Hoewel het duurder is, gaat parfum ook veel langer mee.

Hoe zit het met de houdbaarheid van herenparfum?

Parfums hebben over het algemeen een lange houdbaarheid. Maar na verloop van tijd – vaak zo’n 18 maanden – kan de geur veranderen of aan kracht verliezen. Dus gebruik oudere flessen eerst. Door je herenparfum op de juiste manier op te slaan en te onderhouden, zorg je ervoor dat het zo lang mogelijk meegaat en altijd fris ruikt wanneer je het nodig hebt.

Bewaar het op een koele, droge plaats: hitte en vochtigheid kunnen de kwaliteit van je parfum verminderen. Zorg ervoor dat je flessen niet worden blootgesteld aan direct zonlicht of schommelende temperaturen. Wanneer je de parfum niet gebruikt, zorg er dan voor dat de dop stevig op de fles zit. Dit helpt om oxidatie te voorkomen, wat de geur kan veranderen.