Amsterdam Dance Event
Media

Deze 5 locaties mag je niet missen tijdens Amsterdam Dance Event

Na twee lange jaren wachten gaat het Amsterdam Dance Event volgende week weer van start. Onze hoofdstad zal vijf dagen lang veranderen in een speeltuin voor de elektronische muziekliefhebber. Omdat er die week talloze vette feestjes georganiseerd zullen worden, hebben wij een top-5 selectie gemaakt van feestlocaties die je absoluut niet mag missen.

Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event is zoveel meer dan alleen een week waarin er toevallig veel feestjes te vinden zijn in onze hoofdstad. Ade is het meest vooruitstrevende en invloedrijkste evenement op het gebied van elektronische muziek. Het evenement trekt in totaal meer dan 350 evenementen aan op meer dan 100 locaties. Vijf dagen en nachten staat Amsterdam in het teken van dancemuziek.

Het evenement is bedoelt om een gelijk platform te bieden voor alle elektronische muziek. Het is met zoveel verschillende feestjes moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien. Dat is de reden waarom wij een selectie hebben gemaakt van 5 vetste locaties die je in ieder geval niet gemist mag hebben:

Amsterdam Dance Event

1. Hollandsche Manege (15 & 16 oktober)

Je hebt vast weleens gefeest op een boot, in een kerk of op het dakterras van een hoog gebouw. Maar in een manege? Dat kan je dit jaar van je bucketlist afstrepen tijdens het Amsterdam Dance Event, zo lezen we in het AD. De organisatoren van No Art bouwen namelijk de Hollandsche Manege aan de Vondelstraat om tot een feesthal. In de rijdbak gaat er gedanst worden, in de stallen gaat er geplast worden.

amsterdam dance event hollansche manege

2. Veronicaschip (15, 16 & 17 oktober)

Het veronicaschip is een iconische locatie in de stad. Vroeger werd de boot onder andere gebruikt voor het maken van de eerste commerciële radiouitzendingen in Nederland. Niet gek dus dat deze locatie ieder jaar wordt gebruikt voor het organiseren van de vetste dancefeesten. Zeker een venue om in de gaten te houden.

Amsterdam dance event veronicaschip

3. Shelter (13 t/m 17 oktober)

Gelegen in de kelder van de iconische A’dam Toren ligt de Shelter. Het industriële design in combinatie met een van de beste geluidssystemen in de stad maakt de Shelter een perfecte locatie voor zowel de doorgewinterde clubbers als de nieuwkomers in de dancescene.

amsterdam dance event shelter

4. Thuishaven (14 t/m 17 oktober)

Thuishaven wordt door veel liefhebbers van dancemuziek gezien als de culturele vrijhaven van onze hoofdstad. Een rauwe, industriële plek die zich bevindt bij het spoor van Amsterdam. Ook dit jaar is er bijna elke dag wel iets te vinden op deze inspirerende plek.

amsterdam dance event thuishaven

5. Het Sieraad (14 t/m 16 oktober)

Het Sieraad behoort tot één van de oudste monumenten van Amsterdam. Daarnaast is deze venue naar onze mening ook een van de meest bijzondere locaties voor een dancefeest. Het hoogtepunt van Het Sieraad is het Atrium met zijn 16 meter hoge glazen dak. Een toplocatie waar iedereen minstens één keer geweest moet zijn.

amsterdam dance event het sieraad

Amsterdam – hoofdstad van dancemuziek

Na twee eindeloos lange jaren is het eindelijk weer zover. Wij kunnen niet wachten om eindelijk weer te kunnen dansen alsof ons leven ervan af hangt. Er zijn te veel feestjes om over te schrijven tijdens het Amsterdam Dance Event. Als je er nog niet helemaal over uit bent kan je hier de festival agenda bekijken.