kwaliteiten-man
Life

5 kwaliteiten die vrouwen echt waarderen in een man

Wanneer je een vrouw vraagt wat ze zoekt in een man dan hoor je vaak dat ze een lieve, zorgzame man willen. Maar welke kwaliteiten waarderen vrouwen nu echt het meeste in een man? De meeste vrouwen weten maar al te goed wat ze absoluut niet zoeken in een relatie. Soms is het maar verwarrend! Wij helpen je graag een handje op weg. Dit zijn 5 kwaliteiten die vrouwen waarderen in een man.

1. Je bent te vertrouwen

Veel vrouwen hebben trust issues. En dat ontstaat niet zomaar. Zo kan het zijn dat de trust issues al zijn ontstaan door een toxic household. Of door een ontrouwe partner. Het kan zijn dat ze eigenlijk nog steeds geen vertrouwen heeft in de mensheid. Ondanks dat ze je écht heel leuk vindt. Of heel veel van je houdt.

Laat haar zien dat je te vertrouwen bent. Geef haar het gevoel dat jullie overal over kunnen praten en dat je doet wat je zegt dat je gaat doen. Vertrouwen bouw je samen op. Vertrouwen is een goede basis voor een fijne relatie.
kwaliteiten-man

2. Je luistert goed naar haar

Als er een ding is wat een vrouw onwijs dwars kan zitten, dan is dat wanneer een man niet naar haar luistert. Of ze nu vertelt over haar (drukke)dag of haar gevoelens. Mannen, take notes: Luister!

Probeer aandachtig te luisteren, dus niet half bezig zijn met werken of gamen. Be present. Geef advies als dat nodig is. Tip: vraag of ze behoefte heeft aan een luisterend oor of dat ze advies nodig heeft. Trust us, dat gaat ze zeker waarderen.

3. Je bent behulpzaam

Mannen opgelet: vrouwen vinden het hartstikke fijn als je behulpzaam bent. En dan hebben we het niet alleen over het huishouden delen. Ben je iemand die eigenlijk totaal niet helpt in het huishouden? Grote kans dat ze dit ontzettend vervelend vindt. Verdeel de taken.

Komt je vriendin met een zware boodschappentas thuis? Help haar dan door de tas over te nemen. Het zit ‘m in de kleine dingen. Ook stelt ze het zeer op prijs dat je behulpzaam bent naar haar familie en vrienden. Attent zijn is echt een goede eigenschap die altijd werk.man-kwaliteiten

4. Zelfvertrouwen uitstralen

Er niks aantrekkelijker dan een man die zelfvertrouwen heeft. Of je nu vol zelfvertrouwen een drankje besteld of haar op date vraagt. Zelfvertrouwen is charmant en geeft vrouwen een gevoel van veiligheid. Wist je trouwens dat vrouwen mannen met een baardje aantrekkelijker vinden? Misschien eens proberen als boost voor je zelfvertrouwen.

Wanneer een man zelfvertrouwen uitstraalt heeft de vrouw het gevoel dat hij weet waar hij mee bezig is. En voor zelfvertrouwen geldt ook wel: fake it to you make it. Misschien sta je van binnen te shaken, maar daar heeft zij echt niks van gemerkt.

5. Je bent eerlijk en kwetsbaar

Een veel voorkomende fout door mannen in een relatie is dat ze niet open zijn naar hun partner. Vrouwen vinden het ontzettend fijn om te praten over hun gevoelens. Eigenlijk verwachten ze ook jij dat kan. Je hoeft echt niet elke dag in detail te delen wat je gevoelens en emoties zijn.

Wel is het fijn als je eerlijk bent met haar (dus nee, geen leugentjes om bestwil). Je kwetsbaar opstellen kan misschien spannend aanvoelen, maar zorgt ervoor dat jullie band sterker zal worden. Geloof ons.