Style

Deze 5 kledingstukken laten je er slanker uit zien

Deze 5 kledingstukken laten je er slanker uit zien 1
(Foto: Netflix / Suits)

Als je er slanker uit wil zien, dan hoef je niet hele dagen in de sportschool te zwoegen. Er zijn namelijk handige tips en tricks waarmee jij ervoor kunt zorgen dat je er een stuk slanker uitziet. Het maakt dus helemaal niks uit als je een paar kilo teveel weegt, want met de juiste kledingtips voor bepaalde kledingstukken valt dat helemaal niet op. Als je de onderstaande kledingtips naleeft, dan kom je al een heel eind als je iets slanker wil ogen.

De juiste kledingstukken uitzoeken

Ten eerste is het belangrijk dat je kiest voor materialen die goed zitten en niet te veel knellen. Koop geen kleding dat veel te strak zit om slanker te ogen, want dan bereik je juist het tegenovergestelde. Krappe kleding accentueert dat zwembandje alleen maar, en dat wil je juist voorkomen. Het belangrijkste is camouflage en optische illusie. Het is dus niet verstandig om lichte kleuren en glimmende stoffen te gebruiken, want die zorgen er juist voor dat je wat dikker lijkt.

Als je voor zwart kiest dan lijk je vaak slanker. Zorg er wel voor dat je gehele outfit zwart is. Als je alle kledingstukken in dezelfde kleur draagt, dan oog je slanker. Je kunt ook voor kleur kiezen, zoals donkergroen en bordeaux. Deze kleuren zorgen er ook voor dat je slanker oogt. Kies wel voor dezelfde kleur. Als je een kleurencombinatie draagt dan wordt je outfit ‘gebroken’ en wordt elk lichaamsdeel uitvergroot. Een complete outfit in dezelfde kleur werkt prima als je slanker wil lijken. De onderstaande kledingstukken zijn aanraders voor een slankere look.

5-kledingstukken-slanker-ogen

5. Gebruik de juiste patronen

Als je een broek of een trui koopt, dan zijn patronen zoals horizontale lijnen uit den boze. Horizontale lijnen of patronen accentueren je bierbuikje of zwembandjes alleen maar. Je kunt dan beter kiezen voor verticale patronen. Verticale patronen laten je langer lijken, daardoor valt juist de breedte van je figuur minder op. Een broek of een trui met een dergelijk patroon is dus de sleutel naar een slanker ogende figuur.

4. Draag lange jassen

Als je korte jasjes draagt dan lijk je al snel een paar maatjes dikker. Als je een jas draagt die minimaal tot aan je knieën komt dan verberg je jouw wat dikkere bovenbenen en dat bierbuikje. Daarnaast heeft een lange jas de eigenschap om je langer te laten lijken, en dus slanker. Als het gaat om de kleur van de jas dan kun je het beste gaan voor donkere tinten, zoals grijs, navy, olijfgroen en klassiek zwart.

5-kledingstukken-slanker-ogen

3. Corrigerende onderkleding

Het is ten eerste belangrijk dat je goed passend ondergoed hebt. Als je te strakke onderkleding draagt dan gaat het al snel knellen en dat zit niet lekker. Daarnaast valt je buikje over je boxershort en creëer je ongewild een muffintop (vet dat over je broek uitpuilt). Als je kwalitatief goede ondergoed draagt, dan heb je de juiste basis om de rest van je outfit op te dragen. Corrigerende onderkleding is ook een aanrader.

2. Goede pasvorm van broeken en truien

Je zit dus niet te wachten op een muffintop, maar overdreven baggy kleding dragen is ook geen optie. Als je veel te wijde kleding draagt dan lijk je juist groter en voller. Het is dus belangrijk dat je de juiste pasvorm hebt als het gaat om je broeken en truien. Je wil niet dat je broek tussen je naad gaat zitten, of dat de knopen van je overhemd op springen staan. Als je beide broekzakken vol met spullen hebt dan lijk je ook dikker. Kies je kleding dus zorgvuldig uit.

1. Kies de juiste winkel

Je kunt de eerste de beste kledingwinkel inlopen en daar wat broeken en overhemden uitzoeken, maar dat geeft niet de garantie op een slanker ogende outfit. Sommige winkels zijn gespecialiseerd in het maken en verkopen van kleding voor mensen met een maatje meer. Veel kledingmerken hebben ook een ‘plus-sized assortiment’ en hebben vaak goede deals. Ga rustig op onderzoek uit om de juiste kleding voor jezelf te vinden, want ook mannen die een maatje meer hebben kunnen smaakvol gekleed door het leven.

5-kledingstukken-slanker-ogen