5 grootste afknappers
Life

Dit zijn volgens vrouwen de 5 grootste afknappers bij een man

De date-mogelijkheden in 2022 zijn eindeloos. Tegenwoordig hoef je maar over je beeldscherm te swipen om een potentiële liefdespartner te vinden. Klinkt makkelijk, zou je denken. Er alleen goed uitzien of de juiste stijl hebben is echter niet voldoende. We hebben ook te maken met afknappers. Maar wat zijn de 5 grootste afknappers?

5 grootste afknappers

Zoals we allemaal weten is het soms lastig om te peilen wat iemand wel, of misschien juist minder leuk vindt aan een persoon. Toch zijn er een aantal universele afknappers die een absolute no-go zijn voor vrouwen. Wij hebben de 5 grootste afknappers uitgezoxht. Hier is ons advies over welk gedrag je als man beter kan vermijden als je gaat daten met iemand op wie je indruk wil maken:

1. Niet goed voor jezelf zorgen

De meeste vrouwen besteden veel tijd en aandacht aan hun uiterlijk, dus waarom doen mannen niet dezelfde moeite? Niemand verwacht dat je op komt draven als een filmster, maar moeite doen om er goed uit te zien is belangrijk.

Een goede kledingkeuze bepaalt tenslotte je stijl. Een verzorgd uiterlijk laat zien dat je bereidt bent moeite in jezelf te steken, voor de ander. Een lekker luchtje schijnt het ook altijd erg goed te doen.

5_grootste_afknappers_niet_goed_voor_jezelf_zorgen

2. Haar onderbreken als ze praat

Ben je aan het onderzoeken hoe je met vrouwen moet praten? Zorg er dan voor dat je het gesprek niet over gaat nemen. Iemand constant onderbreken tijdens een gesprek is niet alleen onbeleefd, maar ook frustrerend en dus een afknapper.

Het laat ze zien dat je niet actief luistert naar wat iemand te zeggen heeft. Als je veel te vertellen hebt, neem dan gewoon rustig de tijd ervoor. Besteed echt aandacht aan wat je zegt en hoe je het zegt. Op deze manier zal het gesprek vanzelf gaan vloeien.

3. Gemixte signalen

Spelletjes spelen met de gevoelens van anderen is nooit een goed plan. Misschien lijkt het in je hoofd erop dat ongeïnteresseerd zijn gelijk staat aan ‘cool’, maar de realiteit is toch echt anders – je gaat hierdoor de gevoelens van je vlam kwetsen.

In plaats van te spelen met de emoties van een vrouw – wees eerlijk. Dat betekent: vind je haar leuk? Zeg het dan gewoon. Wil je haar mee uit vragen? Go for it! En vermijdt haar ten koste van alles te ghosten.

5_grootste_afknappers_gemixte_signalen

4. Onbeleefd zijn

Onbeleefdheid is (natuurlijk) een universele afknapper voor zowel mannen als vrouwen. Of dat nou aan de telefoon is of tegen de serveerder in het restaurant – onbeleefdheid doet het nooit goed. Voor vrouwen in het bijzonder is de manier waarop je anderen behandelt belangrijk, omdat het ze laat zien hoe je hen in de toekomst zou kunnen behandelen.

Een inspanning leveren om aardig te zijn voor de mensen om je heen kost niets, maar het heeft echt impact. Sterker nog, verschillende wetenschappelijke studies tonen aan dat vriendelijkheid gelijk staat aan aantrekkelijkheid.

5-grootste-afknappers-onbeleefd-zijn

5. Vol van jezelf

Trots zijn op wie je bent en zelfvertrouwen hebben zijn absoluut geen afknappers. Sterker nog, vrouwen vinden zelfverzekerde mannen juist aantrekkelijk. Arrogantie daarentegen is echt een no-go. Dat je het van jezelf weet en dat uitstraalt is anders dan vaker  benadrukken hoe goed je het allemaal wel niet voor elkaar hebt.

Let op: als je een date met een vrouw hebt komt ze opdagen omdat ze iemand wil ontmoeten met wie ze een goed gesprek kan voeren – niet iemand die de hele tijd aan het praten is over zijn succes, of hoe goed hij er wel niet uitziet. Een baard schijnen vrouwen wel aantrekkelijk te vinden.

5-grootste-afknappers-vol-van-jezelf

Dating in 2022

Het vermijden van de 5 grootste afknappers voor vrouwen is eigenlijk best eenvoudig. Doe gewoon je best om interesse te uiten in de persoon die tegenover je zit. Wees attent, eerlijk en aardig tegen je date. Je kan natuurlijk ook altijd even kijken naar de lijst wat vrouwen juist wel woest aantrekkelijk vinden. Misschien heb je er nog iets aan.