5 duurste NFT's ooit
Geld & Carrière

Dit zijn de 5 duurste NFT’s ooit verkocht

De markt voor digitale kunst is booming. NFT’s (non-fungible tokens) worden voor grote sommen geld verkocht. Digitale kunstenaars verdienen soms miljoenen aan hun kunstwerken, die met cryptovaluta worden afgerekend. Maar wat zijn nou op dit moment de 5 duurste NFT’s? We zochten het uit en delen de verbazingwekkende resultaten in dit artikel.

5. Cryptopunk 4156 ($10,35 miljoen)


Cryptopunk 4156 is het werk van Cryptopunks. Het project werd in juni 2017 gelanceerd door de Larva Labs studio. De twee Canadese softwareontwikkelaars Matt Hall en John Watkinson genereerden 10.000 unieke karakters, welke allen voor veel geld werden verkocht.

4. Cryptopunk 7523 (11,75 miljoen)


Cryptopunk 7523 ging voor maar liefst 11,75 miljoen over de toonbank. Het is het duurste  exemplaar dat uit de gehele collectie is verkocht, tot nu toe. Het zijn collectors items, dus het kan zomaar dat er een koper komt die een hoger bod doet op het kunstwerk.

3. Human one (28,9 miljoen) – Beeple


Dit werk is van Mike Winkelman, beter bekend als Beeple. Deze Amerikaanse digitale kunstenaar is een ware legende in dit genre. Human one is weliswaar verkocht voor dit astronomische bedrag, maar het is niet zijn duurste werk.

2. Everydays (69,3 miljoen) – Beeple

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lara (@crypto_lara_)


Beeple verkocht op 11 maart 2021 dit kunstwerk op veilingsite Christies’s voor maar liefst 69,3 miljoen Dollar! Het was op dat moment het duurste digitale kunstwerk ooit. Het is een verzameling van 5000 door hem gemaakte kunstwerken, samengevoegd in een kunstwerk.

1. Merge (91,8 miljoen) – Pak collectief

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door freshmark (@freshmarked)

Dit digitale kunstwerk werd door een anoniem kunstenaarscollectief genaamd Pak gemaakt. Maar het niet een enkele verzamelaar die dit werk heeft aangeschaft. Maar liefst 28.000 mensen zijn op dit moment eigenaar van Merge. Ze hebben allen bijgedragen aan de koop van deze exclusieve NFT.