duurste horloges 2022
Style

Dit zijn de top 5 duurste horloges in 2022

Dat horloges duur kunnen zijn weten we. Ze worden dan ook niet voor niks gezien als een soort statussymbool en flink geshowd door bekende mensen, zoals Memphis Depay, John Mayer en Max verstappen. Maar sommige horloges kunnen echt duur zijn en we hebben het dan over miljoenen euro’s. Dit zijn de top 5 duurste horloges voor heren, die ooit zijn verkocht.

1. Patek Philippe Grandmaster Chime 6300

Op nummer 1 staat de Patek Philippe Grandmaster Chime 6300. Het is niet alleen het duurste Patek Philippe horloge, maar meteen ook het duurste heren horloge ter wereld. Het wordt beschouwd als het meest complexe horloge dat ooit is gemaakt, vanwege zijn 20 complicaties. En de prijs? Omgerekend ruim 28 miljoen euro.

Patek Philippe Grandmaster Chime
Patek Philippe Grandmaster Chime / Beeld: Hodinkee

2. Paul Newman Rolex Daytona

Als tweede op de lijst van de duurste horloges hebben we de “veel goedkopere” Rolex Daytona van Paul Newman. Het was een cadeautje van Newman’s vrouw om de acteur’s liefde voor uurwerken en motoren te eren.

Newman maakte het model bekend, maar dit is één van de weinige Daytona’s die ook daadwerkelijk door de acteur is gedragen. Inmiddels is het horloge met zijn zwart/crème display verkocht voor een slordige 16 miljoen euro.

Paul Newman Rolex Daytona
Paul Newman Rolex Daytona / Beeld: Road and Track

3. Patek Philippe Ref. 1518 in roestvrij staal

Dan gaan we weer terug naar Patek Philippe en wel de Ref.1518 in roestvrij staal. Je zult overigens merken dat de lijst bijna alleen uit horloges van het Zwitserse merk bestaat. Het feit dat het horloge gemaakt is van roestvrij staal, is één van de redenen waarom deze Patek Philippe zo duur is.

Over het algemeen zijn de roestvrij stalen modellen duurder dan die van edelmetalen, zoals goud of platina. Dat komt doordat maar 20 tot 30 procent van de Patek Philippe horloges gemaakt zijn van roestvrij staal. In dit geval betekent het een prijskaartje van zo’n 10 miljoen euro.

Patek Philippe Ref. 1518 roestvrij staal
Patek Philippe Ref. 1518 in roestvrij staal / Beeld: rnn.ng

4. 1948 Patek Philippe Perpetual Calendar Chronograph Ref. 1518

Het volgende horloge is in 1948 gemaakt en is ooit in het bezig geweest van de Egyptische prins Tewfik Adil Toussoun. We hebben het over de Patek Philippe Perpetual Calendar Chronograph Ref. 1518.

De Ref. 1518 was ’s werelds eerste perpetual calendar chronograph die als serie werd geproduceerd. Het horloge is onder andere uitgerust met een extreem zeldzame roze wijzerplaat en is uitgevoerd in een combinatie van roze en goud. Dat resulteert in een prijs van bijna 9 miljoen euro.

Patek Philippe Perpetual Calender Chronograph
Patek Philippe Perpetual Calender Chronograph / Beeld: Sotheby’s

5. Patek Philippe Ref. 1527

Als laatste op de lijst hebben we, je raadt het al, nog een Patek Philippe voor je. Deze keer gaat het om de Patek Philippe Ref. 1527. Het horloge is gemaakt van 20 karaat rosé goud en bevat meer dan 20 verschillende edelstenen.

Vergeleken met de andere horloges lijkt deze bijna een koopje. Maar met een prijs van ruim 5 miljoen euro, zal het alsnog voor de meeste mensen niet zijn weggelegd.

Patek Philippe Ref. 1527
Patek Philippe Ref. 1527 / Beeld: rnn.ng

Duurste horloge ter wereld is dameshorloge vol met diamanten

Hoewel de heren horloges hierboven stuk voor stuk een vermogen kosten, is er een horloge waarvoor je nog meer miljoenen neer moet tellen. Dat is een horloge voor de ladies, namelijk de Graff Diamonds Hallucination met een prijskaartje van maar liefst 50 miljoen euro.

Waarom zo duur? Het horloge is onder andere uitgerust met 110 karaat aan diamanten en een platina band. De Diamonds Hallucination is het resultaat van 4 jaar aan onderzoek en reconstructies.

Graff Diamonds Hallucination duurste horloge

Investeren in horloges

De kans is groot dat de horloges op deze lijst met de tijd steeds meer waard worden en dus een geweldige investering zijn. Wil je ook investeren in horloges, maar heb je geen miljoenen? Check dan deze 7 modellen, die bijna zeker in waarde zullen stijgen. Ze zijn een stuk goedkoper, maar je zult er alsnog redelijk wat geld voor over moeten hebben.