Geld & Carrière

5 cryptocurrencies voor 2022 om nu in te investeren

5 cryptocurrencies voor 2022 om nu in te investeren

Het afgelopen jaar was het op de cryptomarkt op z’n zachtst gezegd turbulent. De ontwikkelingen volgden elkaar in een hoog tempo op met veel dalen, maar ook veel pieken als gevolg. Crypto-investeerders kunnen ondanks de huidige koersen terugkijken op een zeer rendabel jaar. Daarom zetten we de 5 beste cryptocurrencies voor 2022 op een rijtje.

5 cryptocurrencies in 2022

Het jaar loopt tegen het einde en de gigantische bull run die door veel crypto-analisten werd voorspeld laat nog op zich wachten. Voor potentiële kopers is dit uiteraard goed nieuws, want de koers staat dus lager dan verwacht. De Fear & Gread index geeft aan dat er redelijk wat fear heerst en – zoals we eerder in dit artikel hebben uitgelegd – biedt dat mooie kansen voor crypto-investeerders.

Bitcoin Kopen Litebit

Als we kijken naar de Bitcoin koers van een jaar geleden, dan hebben BTC hodlers van november 2020 t/m 2021 een koersstijging van 16.400 dollar naar 50.500 dollar gezien. Dat is een jaarlijks rendement van ruim 200%. Voor andere crypto coins zoals Ethereum en Cardano liggen de percentages nog velen malen hoger. Daarom hier 5 crypto’s die de moeite waar zijn om nu in te investeren, zodat jij volgend jaar hopelijk ook een mooi rendement kan pakken.

1. Cardano (ADA)

Cardano is een van de snelst groeiende blockchain-activa geworden in de cryptocurrency wereld. ADA staat al enige tijd in de top 10 qua market cap en sinds de munt in 2015 werd uitgebracht heeft de coin een aanzienlijk veel hype vergaard. De technologie ontwikkelt zich met hoge snelheid en lijkt het in de nabije toekomst op te gaan nemen tegen Ethereum bij het bouwen van een blockchain-ecosysteem. Een gunstig moment om wat Cardano (ADA) aan te schaffen, zou je denken.

En de strijd om het goud is in volle vaart losgebarsten. De hype van Cardano blijft voort duren, en dat is af te lezen aan de prijsverandering van het afgelopen jaar. In november 2020 stond de prijs van ADA nog op $0,17 cent, terwijl dat een jaar later al gestegen is naar een indrukwekkende $1,55. Kopers hebben hebben in een jaar tijd hun investering minimaal verzesvoudigd zien worden.

5 cryptocurrencies voor 2022 om nu in te investeren cardano

2. Chainlink (LINK)

LINK is een veelbelovend Ethereum-token dat het gedecentraliseerde Oracle-netwerk Chainlink ondersteunt. Chainlink faciliteert smart contracts op de Ethereum blockchain en verbindt de blockchain met externe gegevensbronnen, API’s en betaalsystemen. Hierbij kunnen gegevens uit de echte wereld worden opgeslagen op de blockchain in de vorm van smart contracts. Ze linken de blockchain aan de echte wereld, vandaar de naam Chainlink.

Eind 2020 werd de LINK token voor ongeveer 12 dollar verhandeld en schommelt de laatste maanden tussen de 20 en 30 dollar. Dat is een jaarrendement van meer dan 100% en dat terwijl de coin nog steeds een lage marktkapitalisatie heeft. Er liggen dus zeker nog veel kansen qua groei en slimme investeerders zullen nu dan ook hun kans schoon zien en Chainlink kopen.

3. Ripple (XRP)

Ripple, verhandeld onder de naam XRP, heeft een eigen blockchain en is in tegenstelling tot de meeste crypto’s niet gedecentraliseerd, maar werkt juist samen met banken. Met hun eigen blockchain helpen ze financiële instellingen en banken om het traditionele betalingsverkeer om te zetten naar blockchain technologie via het XRP netwerk.

Als we kijken naar de Ripple koers van het afgelopen jaar, dan zien we dat XRP een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. In november 2020 stond de prijs op $0,66 en de coin heeft tussendoor zelfs de $1,83 aangetikt. De slotkoers van november 2021 ligt op $1,00, wat door de investeerders in Ripple als een koopje wordt gezien.

5 cryptocurrencies voor 2022 om nu in te investeren - ethereum

4. Ethereum (ETH)

Ethereum is na Bitcoin de grootste cryptocurrency qua coin prijs én marktkapitalisatie. ETH is gemaakt door een team van in totaal 8 mensen en maakte zijn debuut in 2015. De cryptocurrency of het platform wordt Ethereum genoemd, terwijl de individuele eenheid een Ether wordt genoemd. Ethereum is pionier op het gebied van smart contracts en de blockchain maakt het daarnaast mogelijk om andere cryptocurrencies te hosten, zogeheten tokens. Zeker 40 van de top 100 grootste crypto’s worden gehost op de Ethereum blockchain.

Als we het dus over absolute reuzen hebben in de cryptomarkt, dan steekt onder andere Ethereum er met kop en schouders bovenuit. In november 2020 lag de prijs van ETH nog op $614,84, terwijl in november 2021 de prijs naar een spectaculaire $4631,48 was gestegen. Bijna elke crypto-investeerder heeft Ethereum in zijn portfolio en de hodlers kunnen terugkijken op een zeer lucratief en rendabel jaar. Koop hier je Ethereum.

5. Bitcoin

Bitcoin is zonder twijfel ’s werelds bekendste cryptocurrency. Deze virtuele valuta of digitale munt is de pionier van cryptocurrency. Je kan het vergelijken met een online versie van contant geld. Elke Bitcoin is in feite een stukje code die wordt opgeslagen in een ‘digitale portemonnee’ op een smartphone of computer. Elke afzonderlijke transactie wordt vastgelegd in een openbare lijst, een zogeheten ledger, op de blockchain.

Bitcoin wordt door veel knappe koppen gezien als de godfather van alle crypto’s, en dat is, zoals de meeste mensen weten, af te lezen in de prijs. Vorig jaar in november stond de prijs van BTC op $19.625,84. Precies één jaar later was dat $57.005,43. Een ongekende stijging als je het ons vraagt. Hoe ver kan Bitcoin nog stijgen? Volgens crypto-analisten gaat Bitcoin sowieso de 100k bereiken, en misschien nog wel veel meer! Koop hier veilig Bitcoin met iDeal.

Bitcoin Kopen Litebit 2