Film & Serie

De 5 beste horrorfilms en series die je kan kijken op Netflix

beste horrorfilms netflix

Op zoek naar de beste enge horrorfilms op Netflix? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Netflix heeft namelijk een gigantische bibliotheek op het gebied van griezelige films waardoor het moeilijk kan zijn om de juiste film te vinden. Daarom zijn wij op onderzoek uitgegaan en hebben de beste vijf voor je uitgezocht.

De beste horrorfilms en series op Netflix

Horrorfilms vertegenwoordigen een kant van cinema die maar een select groepje mensen leuk vindt, want laten we eerlijk zijn: niet iedereen houdt van bloederige films of series die als enige doel hebben om je de stuipen op het lijf te jagen. Degenen die daar wel van houden zijn bij ons aan het goede adres. Dit zijn de vijf beste horrorfilms die er te vinden zijn op Netflix:

1. The Haunting of Hill House

Deze serie, waar er een hoofdrol is weggelegd voor onze eigen Michiel Huisman, is het bewijs dat horror-series werken. De combinatie van griezeligheid en kwaliteit van het verhaal komen perfect samen in The Haunting of Hill House. Je bent tijdens het kijken van deze horror constant op je hoede voor schrikmomenten, terwijl je tegelijkertijd je ogen niet kan afhouden van het scherm door de goede verhaallijn. Een must-watch!

2. Midnight Mass

Midnight Mass is een van onze favoriete horror series die te vinden is op Netflix. De serie is gebaseerd op de geïsoleerde locatie genaamd Crockett Island, waar na de komst van een nieuwe priester enkele vreemde gebeurtenissen plaatsvinden. Het geloof van de dorpelingen wordt in deze angstaanjagende serie op de proef gesteld.

3. A Classic Horror story

De ijzingwekkende Italiaanse horrorfilm A Classic horror Story is op het gebied van productie van erg hoge kwaliteit. In de film worden vijf mensen gevolgd die op reis zijn met hun camper, waarna deze tegen een boom crasht. Als de groep bijkomt van het ongeluk, is de weg waarop ze reden plotseling verdwenen, en vervangen door een dichtbegroeid bos en een houten huisje.

4. The Texas Chainsaw Massacre

The Texas Chainsaw Massacre is een film waarover de loop van de jaren talloze remakes van gemaakt zijn. De nieuwste versie uit 2022 is niet lang geleden uitgekomen uit Netflix. Melody en zus Lila komen samen met hun ondernemers vrienden naar het kleine stadje Harlow, met de hoop om het gebied wat nieuw leven in te blazen. Bij hun aankomst worden ze vanaf moment één geterroriseerd door Leatherface, die de nieuwkomers één voor één begint af te slachten.

5. Hostel

Hostel is een film waar wij nog steeds af en toe nachtmerries van krijgen. De Amerikaanse backpackers Paxton en Josh zijn in Amsterdam om te genieten van coffeeshops en de Wallen. Tijdens hun reis ontmoeten ze Alexei, die de jongens aandringt om naar Slowakije te komen door het overschot aan bloedmooie, gewillige vrouwen. De Amerikaanse jongens nemen de trein naar het ogenschijnlijke paradijs, niet wetende dat deze reis zal uitmonden in een angstaanjagende nachtmerrie.

Nieuwe films en series op Netflix

Wat goed dat je net als ons houdt van een ouderwetse horrorfilm. Mocht je op zoek zijn naar een ander genre om naar te kijken de aankomende tijd, ben je bij ons aan het perfect adres. Iedere week houden we je op de hoogte van nieuws op het gebied van films en series. Kijk maar eens naar de onderstaande artikelen: