Tech

Dit zijn de 5 beste E-bikes om door de stad te zoeven

beste elektrische stadsfietsen

Net als elektrische auto’s nemen ook elektrische fietsen langzaam maar zeker het straatbeeld over. Dat is niet zo gek, aangezien je er verder mee komt met minder moeite. Zit je er ook over na te denken een E-bike aan te kopen om door de stad heen te zoeven? Dan zijn dit de 5 beste elektrische stadsfietsen.

1. Giant Entour E+ 1

Als eerste hebben we de Giant Entour E+ 1 E-bike. Deze is uitgerust met een SyncDrive Core middenmotor, die je zowel op vlakke straten als heuvels goed ondersteunt. Gebruikers zijn vooral positief over de comfortabele zithouding en rijeigenschappen. Verder komt de E-bike met een relatief groot display en bedieningsknoppen naast het handvat.

Dankzij de anti-lekbanden hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over je “banden-fix-skills”. Verder is de elektrische fiets uitgerust met een feature, die automatisch de ondersteuningsstand voor je aanpast.

Wat betreft de actieradius, kun je met de kleinste batterij onder zware omstandigheden rekenen op 47 km aan ondersteuning. Als alle omstandigheden aan de andere kant ideaal zijn, brengt de fiets je maximaal 120 km verder. Eén van de nadelen van de e-bike is helaas wel dat de motor relatief luidruchtig is.

Giant Entour E+ 1 e-bike elektrische fiets Prijs: 1.999 euro

2. WATT Mobility Boston

De volgende E-bike op de lijst is de WATT Mobility Boston. Hier vinden we de motor bij het achterwiel, wat je meer het gevoel geeft dat je naar voren wordt geboost. De 378Wh accu is netjes verstopt in het frame en belooft een actieradius van 40 tot 70 km, afhankelijk van de omstandigheden. Verder kun je aan de slag met 5 niveaus aan trapondersteuning en kun je je gemiddelde snelheid, je afstanden en rit-tijd bijhouden op een 10 inch display.

WATT Mobility Boston e-bike elektrische fiets Prijs: van 1.575,00 naar 1.399,00 euro

3. Batavus Finez E-go

Een andere elektrische stadsfiets, die de moeite waard is, is de Batavus Finez E-go. Standaard is deze e-bike uitgerust met een 300 series E-motion accu met een actieradius van 15 tot 55 km. Het is een relatief lichte fiets, die hoog scoort op comfort. De middenmotor zorgt voor een natuurlijke ondersteuning en de naafversnelling ondersteunt 7 verschillende stappen.

Batavus Finez E-go e-bike elektrische fiets Prijs: 1.999 euro

4. VanDijck Freya Intube

De VanDijck Freya Intube E-bike krijgt gemiddeld van gebruikers hoge punten voor comfort, de rijeigenschappen en het bijbehorende display. Ook prettig aan de fiets is de geruisloze Bafang M400 middenmotor. Je moet wel extra goed opletten, aangezien niemand je hoort aankomen.

Verder kun je rekenen op 5 niveaus aan trapondersteuning en een rijbereik van 60 tot maximaal 220 km. Dit laatste is afhankelijk van de accu die je kiest en of je gaat voor een batterij in het frame of in de bagagedrager.

VanDijk Freya Intube e-bike elektrische fiets Prijs: vanaf 2.499 euro

5. Trenergy Aveiro

Als laatste op de lijst van de beste elektrische stadsfietsen hebben we nog de elektrische Trenergy Aveiro voor je. De E-bike voelt volgens testers erg solide aan en is uitgerust met een Bafang Modest middenmotor. Je kunt gaan voor drie verschillende accu’s en dankzij de rollerbrake remmen aan de voor- en achterkant hoef je je weinig zorgen te maken over het onderhoud. Verder krijg je er een Bafang LCD-display bij en kun je spelen met 8 versnellingen.

Trenergy Aveiro e-bike elektrische fiets Prijs: vanaf 2.174 euro

Elektrische fietsen steeds populairder en geavanceerder

Niet alleen consumenten vinden E-bikes steeds spannender, maar ook high-end bedrijven zien er steeds meer de waarde van in. Zo is Harley Davidson aan het spelen geweest met elektrische fietsen en mochten we vorig jaar kennismaken met de E-bike van Yves Saint Laurent en SUPER73.