Geld & Carrière

De 5 beste altcoins om nu in te investeren

De 5 beste altcoins om nu in te investeren

Het afgelopen jaar was een jaar vol schommelingen voor Bitcoin. In de oceaan van cryptocurrency stormde het hard, met flinke golven tot gevolg. Maar verrassend genoeg wisten een hoop altcoins het hoofd boven water te houden. Sterker nog, de totale cryptomarkt is in 2021, mede door deze coins, gestegen naar een waarde van ruim 2000 miljard Dollar! Met 5 uitschieters die we absoluut in de gaten moeten houden dit jaar.

De 5 beste altcoins voor 2022

Vijf altcoins hebben opmerkelijk goed gepresteerd het afgelopen jaar en zijn dus ook veelbelovend voor het nieuwe jaar. Het is de moeite waard om eens even goed te kijken naar de volgende munten. In tegenstelling tot Bitcoin en Ethereum zijn de onderstaande coins wel blijven stijgen tegen het einde van 2021. Als we kijken naar de grafieken hebben de 5 onderstaande munten een flinke sprong omhoog gemaakt, reden genoeg om ze even uit te lichten.

Bitcoin Kopen Litebit

1. Dusk Network (DUSK)

Dusk Network wordt ontwikkeld om financiële applicaties te ondersteunen die enige privacy nodig hebben. Dit kan zijn omdat sommige transacties vertrouwelijke informatie kunnen bevatten. Volgens de bedenkers van dit project is de privacy van smart contracts het enige wat nog ontbreekt in de publieke blockchain markt.

In tegenstelling tot andere coins is DUSK ontworpen om de financiële markt te bedienen. Mede hierdoor heeft Dusk Network een blockchain award gewonnen, de BCNL Community Award. De verwachtingen voor deze munt zijn hoog. Op het moment van schrijven is een DUSK $0,8097 waard. We denken dat deze stijging door gaat zetten, dus hou deze coin goed in de gaten.

Koop Dusk Network (DUSK) met iDeal

2. Polygon (MATIC)

De prijs van deze altcoin is explosief gestegen nadat er nieuwe protocollen waren aangekondigd die een boost geven aan het Polygon netwerk. Niet lang geleden heeft de gedecentraliseerde exchange IDEX aangekondigd dat het V3 van zijn exchange op het Polygon-netwerk zou gaan lanceren. Hierdoor zou het de eerste hybride liquiditeit-DEX op Polygon worden.

Mede door dit nieuws steeg de prijs van deze coin extreem hard. Het project richt zich vooral op het oplossen van schaalbaarheid van verbeteren van decentralicatie, zonder afbreuk te doen aan de bestaande ontwikkelaars. De stijging van deze coin is dus niet zonder reden. Polygon (MATIC) is op dit moment $2,43 waard.

Koop Polygon (MATIC) met iDeal

De 5 beste altcoins om nu in te investeren 1

3. Terra (LUNA)

Terra (LUNA) heeft ook een flinke stijging doorgemaakt in 2021. Dit komt mede omdat COSMOS token, waaraan LUNA gekoppeld is, hard is gaan groeien. Dit komt omdat de vraag naar stablecoins steeds groter wordt. Volgens de oprichter van Terra, Do Kwon, is de snel groeiende vraag naar stablecoin UST (TerraUSD) de belangrijkste reden achter de prijsstijging van meer dan 60% van de Luna token.

De ontwikkelaar maakte eerder bekend dat er meer dan 160 projecten op het Terra netwerk zal worden gelanceerd. Een goede reden om in deze munt te investeren dus. UST is op dit moment de grootste stablecoin en is wereld’s 20ste grootste cryptomunt. Deze altcoin heeft op dit moment een waarde van $86,62.

Koop Terra (LUNA) met iDeal

4. Decentraland (MANA)

Het effect van Facebook, dat zich heeft omgedoopt tot Meta, en het feit dat de digitale wereld zich aan het uitbreiden is heeft veel effect gehad op deze altcoin. Decentraland is onderdeel van Metaverse. Je kunt virtuele stukken land kopen en verkopen, wat gebeurt met MANA coin. Je kunt op deze stukken land bouwen in je eigen Metaverse.

Mocht de hype van gaming/Metaverse aanhouden dan is deze munt er zeker eentje om in de gaten te houden. Deze coin heeft eind 2021 een gigantische sprong gemaakt, dus we verwachten nog veel van Decentraland. Op het moment van schrijven is deze altcoin $2,87 waard. Hou de ontwikkelingen goed in de gaten.

Koop Decentraland (MANA) met iDeal

5. Syscoin (SYS)

Het hoofddoel van Syscoin is het omzeilen van tussenpersonen in de detailhandel. Het project achter deze coin heeft een gedecentraliseerde marktplaats voor ogen waarvan de data niet op een centraal systeem wordt opgeslagen. Met de opkomst van e-commerce zullen veel bedrijven in de toekomst gebruik willen maken van het gemak en de transparantie projecten zoals Syscoin.

Nu cryptocurrency’s steeds meer geaccepteerd worden in de detailhandel gaan er geruchten dat steeds meer bedrijven gebruik willen maken van de transparantie dat een blockchain te bieden heeft. Syscoin speelt hierop in door een platform te bieden waarop dit mogelijk is. Een E-Bay of Marktplaats dus, het verschil is dat de data niet op één systeem wordt opgeslagen, maar in handen blijft van de gebruiker. Met dit voor ogen kunnen we nog veel verwachten van deze altcoin, dat op dit moment een waarde heeft van $0,8635.

Koop Syscoin (SYS) met iDeal

Bitcoin Kopen Litebit 2