Geld & Carrière

5 belangrijke tips voor startende ondernemers

tips-voor-ondernemers

Ga jij beginnen met ondernemen? Dat is een mooie stap in jouw toekomstige carrière. We kunnen ons voorstellen dat het beginnen met ondernemen best wel een hoop aandacht en energie van je vergt. Je wilt alles goed doen en ondernemen gaat een stuk verder dan enkel en alleen bij de KvK inschrijven. Om je op weg te helpen hebben wij 5 essentiële tips voor je op een rijtje gezet die jou gaan helpen op de weg naar succes.

Tips voor ondernemers

Je hebt een plan gemaakt en de moed bij elkaar geraapt. Tijd om te gaan starten met jouw business! Je bedenkt een bedrijfsnaam en schrijft je in bij de KvK. Het avontuur kan nu echt gaan beginnen. Maar wat mag je als ondernemer echt niet missen? En waar moet je echt aan denken? Hieronder wat tips die ons hebben geholpen in het leven als ondernemer.

1. Focus op jouw doelgroep

Het is heel erg leuk om te weten wat je zelf wilt. Maar wat is er nog belangrijker dan jouw eigen smaak? De doelgroep die jouw product of dienst gaat afnemen natuurlijk. Je moet in de huid kruipen van jouw (potentiële) klant en hem/haar door en door begrijpen. Stel jezelf een aantal vragen. Wat zijn de problemen van jouw doelgroep? Wat voor soort producten nemen ze af? Waar kopen ze hun producten op dit moment? Maak een lijstje met vragen en begrijp jouw doelgroep als geen ander.

ondernemer verzekeringen2

2. Niet alles zelf doen

Het is verleidelijk, en goedkoper, om in het begin de marketeer, adverteerder, analist en vervoerder te zijn. Maar focus je op de dingen waar je echt goed in bent. Probeer samen te werken met mensen of investeer jouw winst in goed personeel. Tegenwoordig kun je mensen freelance inhuren, iets wat al geld kan schelen voor een korte klus. Blijf stevig in jouw schoenen staan en kom er vooral achter waar je zelf niet goed in bent. Dit kan veel tijd, energie en frustratie schelen!

3. Bespaar slim geld

Beginnende ondernemers maken vaak de fout om met geld te strooien. Vaak willen ze laten zien dat het goed met ze gaat en kopen ze overdreven dure spullen. Dit is helemaal niet nodig in de meeste gevallen. Dit geldt voor allerlei aankopen, van een kantoor tot een bedrijfswagen. Ga bijvoorbeeld voor een goedkope bedrijfswagen, zoals een Renault Trafic Occasion.

4. Testen, testen, testen

Om te leren moet je eerst falen. Dus testen, testen, testen, tot je het perfecte product of de ideale dienst hebt ontwikkeld. Blijf constant data verzamelen en op een gegeven moment weet je dat A beter is dan B. Zo ga je vanzelf beter worden. Blijf daarnaast altijd testen, ook wanneer je denkt dat je het gouden ei hebt gevonden. Innovatie is de weg naar een mooie toekomst!

5. Consistentie is the key

Alle succesvolle ondernemers hebben het over consistentie. Dezelfde tijden opstaan, sporten, eten, naar bed gaan. Steve Jobs kleedde zich zelfs elke dag hetzelfde zodat hij daar minder over na hoefde te denken. Daarnaast is slaap, sporten en eten een belangrijke factor. Als je buiten het werk consistent bent zul je dit binnen jouw bedrijf ook worden. Op deze manier ga je het snelst groeien.