Style

4 tips om de perfecte herenjas te vinden

4 tips om de perfecte herenjas te vinden

Mannen, we weten allemaal hoe moeilijk het soms kan zijn om een nieuwe jas te vinden. Hou je meer van de traditionele look, of ben jij toch meer van het klassieke leren jasje? Het is lastig om te kiezen welke stijl herenjas je moet dragen. Om te beginnen is er geen formule om ‘de perfecte jas’ uit te kiezen. Wel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Dit zijn er 4:

1. De Stijl

De eerste, en voor velen een van de belangrijkste, de stijl van de jas. We willen als mannen natuurlijk goed voor de dag komen. Heren jassen zijn er in talloze kleuren en stijlen. Zoek je een goede herenjas waarmee je nog jaren vooruit kunt? Ga in dat geval niet voor een jas in een kleur die slechts één seizoen in de mode is. Als je dit wel doet, moet je volgend jaar misschien wel weer een nieuwe jas kopen.

2. Seizoenen

De tweede is minstens zo belangrijk. Het verschil tussen zomerse en winterse herenjassen is dat de winterjassen vaak een stuk dikker zijn dan zomerjassen. Maar als je kijkt naar het klimaat wat we in Nederland hebben is een tussenjas voor heren misschien nog wel de beste oplossing. Een tussenjas is geschikt voor het voorjaar, maar bijvoorbeeld ook op een zachte herfst- en winterdag is een tussenjas de ideale oplossing.

4 tips om de perfecte herenjas te vinden

3. Comfort

Comfort speelt natuurlijk ook een belangrijke rol bij het uitkiezen van een nieuwe herenjas. Naast dat je er goed uit wilt zien is het natuurlijk ook belangrijk dat het lekker zit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stijvolle jas die een iets zachtere stof heeft. Of misschien vind je spijkerjacks wel heel mooi. Oriënteer je goed voordat je een uiteindelijke keuze maakt.

4. Prijs

Let’s talk money. De prijzen van jassen kunnen ontzettend uiteen lopen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Het is begrijpelijk als je niet te veel geld wilt uitgeven. Toch is het verstandig om niet te veel naar de prijs te kijken. Waarom? Goedkope jassen zijn doorgaans van mindere kwaliteit. Hoe meer je betaald, hoe langer de jas uiteindelijk zal meegaan in de toekomst. Bij goedkopere jassen loop je het risico dat je binnen de kortste keren weer in de winkel staat.