Food & Drinks

De 3 lekkerste rum cocktails voor warme zomerdagen

De 3 lekkerste rum cocktails voor warme zomerdagen

De zomer is in volle gang en de temperaturen stijgen met de week. Wat is er nou lekkerder dan op een prachtige zomerse dag met je vrienden een fles rum tevoorschijn te halen en cocktails te drinken tot in de late uurtjes? Op 1 juli is de jaarlijkse Rum Month van start gegaan. Bacardi heeft deze maand omgetoverd tot een Caribisch feest en verrast ons met drie iconische cocktails.

Bacardi Rum

159 jaar geleden, in 1862 in de stad Santiago de Cuba, deed Bacardi oprichter Don Facundo Bacardí Massó iets wat tot op de dag van vandaag wereldwijde impact zou hebben op de drankindustrie. Hij creëerde een rum met een bijzonder zachte smaak. Bacardi was officieel geboren.

De unieke smaak van deze rum inspireerde cocktail grondleggers over de hele wereld om enkele van ’s werelds meest iconische recepten te ontwikkelen. Denk hierbij aan bekende cocktails zoals de Mojito, de Daiquirí, de Cuba Libre, de Piña Colada en de El Presidente.

De 3 lekkerste rum cocktails voor warme zomerdagen 3

De maand juli is ‘Rum Month’

Elk jaar tovert Bacardi de maand juli om tot Rum Month waarin ze een hommage brengen aan drie verschillende cocktails die elk een eigen dag krijgen. Dit jaar is daar geen uitzondering op. Zo gaat dit jaar de aandacht naar 3 echte classics:

  • Piña Colada Day – Zaterdag 10 juli
  • National Mojito Day – Zondag 11 juli
  • National Daiquiri Day – Maandag 19 juli

Maar het wordt nog beter. In heel Nederland zijn bars te vinden die meedoen aan Rum Month en de lekkerste Bacardi rum cocktails schenken. Geen zin om je eigen cocktails te shaken? Check dan de speciale Venue Locator waarop je precies kan zien welke van je favoriete bars aan de Bacardi Rum Month meedoen.

Bacardi Spiced

Ben je een liefhebber van toch een beetje meer pit in je drankje? Bacardi Spiced is precies wat de naam doet vermoeden en heeft net dat extra beetje spice. Deze rum wordt gerijpt in gebrande vaten van Amerikaans eikenhout wat zorgt voor een lichte rooksmaak. Na het rijpen wordt de rum gemixt met verschillende specerijen voor een herkenbare zachte smaak.

De 3 lekkerste rum cocktails voor warme zomerdagen

3 heerlijke Bacardi Spiced rum cocktails

De meeste cocktails waar je rum in gebruikt kan je prima mixen met Spiced, maar er maar combinaties die wat extra aandacht verdienen. We helpen je graag om je vrienden te verrassen wanneer je de volgende keer cocktails voor ze staat te shaken. Daarom hebben wij de drie lekkerste Bacardi Spiced rum cocktails voor je op een rijtje gezet.

Spiced & Cola

Laten we beginnen met een echte klassieker. Iedereen kent de Bacardi Cola wel, ook wel de baco genoemd. Maar heb je de Spiced & Cola wel eens geprobeerd? Mix 50ml Bacardi Spiced met 150ml Cola of houdt simpelweg een verhouding van 1 deel Spiced op 3 delen Cola aan. Je kunt de hoeveelheden en verhoudingen natuurlijk wat aanpassen naar wat jij het lekkerst vindt. Simpel, maar o zo lekker!

Skinny Colada

Niet een Piña maar een Skinny Colada. Deze variatie op de longdrink-cocktail uit Puerto Rico lijkt op het origineel, maar in plaats van witte rum, schenk je het met Bacardi Spiced. Mix 50ml Bacardi Spiced met 15ml limoensap, 40ml ananassap en 40ml kokoswater. Haal de tropen in huis met dit heerlijke recept.

De 3 lekkerste rum cocktails voor warme zomerdagen 1

Spiced & Stormy

De Dark ’n Stormy is een eenvoudige maar overheerlijke cocktail die je in een handomdraai kan maken. Je raadt het al, in de Spiced & Stormy vervang je de gewone rum met Bacardi Spiced. Doe 50ml Bacardi Spiced in een glas met 15ml limoensap en 100ml gemberbier. Mix dit tot een mooi geheel en voila, je kunt nu genieten van deze overheerlijke cocktail.