Film & Serie

3 fantastische HBO Max films die je nu kan bekijken

hbo max films

HBO Max heeft in 2022 behoorlijk wat oscars op zijn naam mogen schrijven. De streamingdienst is in sneltempo aan het uitgroeien tot een platform die iedere film en serie-liefhebber nodig heeft. Als we echter kijken naar de verscheidenheid aan opties die binnen handbereik liggen, hoe kan een veeleisende streamer dan ooit een goede keuze maken?

De beste HBO Max films

Het antwoord op die vraag is vrij simpel. Houdt gewoon onze website in de gaten en blijf altijd op de hoogte van de beste films en series die verschijnen op de platforms die beschikbaar zijn. Eerder schreven we nog een artikel over drie kijktips op HBO Max op het gebied van series. Vandaag is het de beurt aan, je raadt het al, films.

We zijn niet alleen op zoek gegaan naar films die goed scoren op platforms als IMDB en Rotten Tomatoes, maar ook op basis van onze eigen persoonlijke voorkeuren. Dit zijn drie HBO Max films die iedereen wat ons betreft op zijn kijklijstje moeten hebben staan. We zullen je niet langer in spanning houden:

1. Mad Max: Fury Road

In een futuristische, post-apocalyptische wereld gaat rebel Furiosa, gespeeld door Charlize Theron, in tegen haar tirannieke leider door een poging te wagen om zijn vrouwelijke bruiden naar een veilige plek te krijgen. Haar poging slaagt, maar de tiran krijgt hier hoogte van en stuurt zijn gehele eenheid achter haar aan. Met de hulp van eenling Max (Tom Hardy) proberen ze een plek te bereiken waar ze in vrede met elkaar kunnen leven.

Mad Max: Fury Road met Tom Hardy in de hoofdrol is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van dystopische, donkere actiefilms met een topcast die aan alle verwachtingen voldoet. Ondanks dat de hele film praktisch bestaat uit een achtervolging, is de spanningsopbouw en karakterontwikkeling van ongekend niveau.

2. Dune

Met maar liefst 10 Oscar-nominaties is Dune een film die niet mag ontbreken in deze lijst. Het is een mythische en emotioneel beladen verhaal wat over een heldenreis gaat. Dune vertelt het verhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die wordt geboren met een groots lot. Hij reist af naar de gevaarlijkste planeet uit het universum om de toekomst van zijn volk en familie te redden.

3. The Last Duel

Deze op een boek gebaseerde film is een zogeheten ‘historische-actie-drama’. The Last Duel is losjes gebaseerd op ware gebeurtenissen, en vertelt het verhaal over ridder Jean de Carrouges, die leefde in Frankrijk in de 14e eeuw. Hij keert terug van een expeditie en hoort van zijn vrouw dat ze verkracht is.

Ze wijst een oude vriend van Jean als dader aan. De schildknaap beweert echter dat hij onschuldig is. De oude vrienden besluiten het op te lossen doormiddel van een duel om de waarheid: ‘het Carrouges-Legris duel’, het laatste gerechtelijke duel in Frankrijk.

Kijktips op het gebied van films en series

Het is veilig om te zeggen dat het streaming platform één van de meest indrukwekkende line-ups heeft van diensten die er te vinden zijn. Het platform geef je toegang tot meer dan 10.000 uur aan iconische en prijswinnende Hbo Max films en series. Als je hiervan op de hoogte wil blijven raden wij aan om de website goed in de gaten te houden.

Of je kan natuurlijk één van onze andere artikelen lezen: