Geld & Carrière

Zo verdien je 20.000 dollar met het vervangen van een lamp

lamp
Met dit beroep verdien je veel geld met het vervangen van een lamp. Afbeelding: Unsplash

Sommige beroepen hebben een prima startsalaris. Er zijn functies die niemand uit wil voeren, omdat het simpelweg smerig werk is, of erg gevaarlijk. Deze baantjes verdienen over het algemeen goed omdat er een tekort aan personeel is in dat vakgebied. Het werk moet nu eenmaal worden gedaan.Er is altijd wel iemand te vinden die voor een bepaald salaris meer grenzen wil verleggen dan anderen. In dit geval is dat het vervangen van een lamp.

Vervangen van een lamp

Het salaris van een brandweerman is over het algemeen prima omdat hij zijn leven riskeert terwijl hij zijn beroep uitoefent, hetzelfde geldt voor een politieagent. We horen minder vaak over de gevaren die schuilen in het vervangen van een lamp, maar er bestaat daadwerkelijk een beroep waarbij je jouw leven riskeert tijdens het vervangen van een enkele lamp, en deze baan levert je 20.000 dollar op, per keer.

Je moet er wel voor naar de Verenigde Staten, en solliciteren bij VIKOR Teleconstruction. Dit telecommunicatiebedrijf heeft een werknemer in dienst die Kevin Schmidt heet, en hij zal je carrière naar grote hoogten laten stijgen. Hij zal je aanraden om klimspullen mee te nemen, en een flesje om in te plassen, want de rest van de dag zal je klimmen, klimmen, en nog eens klimmen.

lamp vervangen salaris beroep

Salaris van 20.000 dollar per vervangen lamp

Kevin Schmidt vervangt namelijk lampen voor zijn werk. Dat doet hij echter wel in telecommunicatie-torens van minimaal 450 meter hoog. Hij doet dit door heel Amerika, en moet daarbij soms windsnelheden van maar liefst 90 kilometer per uur. Daarnaast kan het plotseling gaan regenen, al houdt de waaghals de Amerikaanse buienradar wel goed in de gaten. Als hij de top van de toren heeft bereikt dan moet hij de lamp vervangen.

Deze lamp is belangrijk omdat vliegtuigen daardoor s’nachts kunnen zien dat er hoge gebouwen in de buurt zijn. Door de duizelingwekkende hoogte en het bijkomende gevaar krijgt Kevin per keer 20.000 dollar op zijn rekening bijgeschreven. Met dit verrassende beroep verdien je dus veel geld. Hij heeft filmpjes op YouTube staan waarvan je handen gaan zweten als je ernaar kijkt. We hebben er hieronder eentje geplaatst.