Netflix

Internationale Sci-fi Thriller 1899 op Netflix scoort torenhoog

1899 netflix

1899 op Netflix is ​​de nieuwste sci-fi mystery serie van de makers van de sci-fi horror serie Dark. Deze keer is het geen Duitse, maar een internationale cast. Hoewel fans verdeeld zijn door de trage start van de serie, is het wat ons een mooie toevoeging `aan de kijklijst.

1899 op Netflix

Het verhaal volgt de mysterieuze omstandigheden rondom de reis van een immigrantenschip die van Europa naar de Vs reist. De passagiers, allemaal met verschillende achtergronden en nationaliteiten, zijn verenigd door hun hoop en dromen voor een toekomst in het buitenland.

Maar wanneer ze op open zee een tweede schip ontdekken dat al maanden vermist was, neemt hun reis een onverwachte wending. Wat ze aan boord vinden verandert hun reis naar het beloofde land in een nachtmerrie, dat het verleden van alle passagiers met elkaar verbindt door middel van een web van geheimen.

1899 – kijken of skippen?

Hoewel in Dark uitsluitend Duits werd gesproken, is 1899 een zeer internationale serie met een uiteenlopende cast van acteurs uit verschillende Europese landen. Dit betekent dat er veel verschillende talen worden gesproken. Het betekent ook dat de personages in de serie elkaar eigenlijk nauwelijks begrijpen en afhankelijk zijn van lichaamstaal en andere non-verbale communicatie.

Dit is echt een geweldige toevoeging aan het verhaal. Het helpt je ook (ons in ieder geval) om te accepteren dat je niet precies weet wat er aan de hand is. De meeste personages in 1899 hebben immers ook geen idee wat er aan de hand is. Hoewel het drie afleveringen duurt voordat de serie echt vaart maakt in het verhaal, is deze lange opbouw het meer dan waard.

1899 netflix serie

Wil je meer lezen over de nieuwste films en series? Lees ook eens: